Disk veya CPU kullanımı %100

brkdms

Hectopat
Merhaba, fotoğrafta gördüğünüz gibi son bir haftadır laptopumu açtığımda aşırı yavaş, bilgisayar iyi kötü kendine gelince şimdi kullanmaya başlayayım diyorum, arada takılmalar oluyor. Baktığımda ya disk kullanımı ya da CPU kullanımı %100 oluyor MBAM ile virüs taraması yaptım herhangi bir sorun algılamadı Windows Defender'de açık bir sorun algılamıyor. Bunun sebebi ne olabilir? Not olarak arada disk kullanımı 0'a kadar düşüyor, tekrar aniden 100'e fırlıyor.

Dosya Ekleri

• 1605442766757.png
    1605442766757.png
    44,2 KB · Görüntüleme: 228
Maalesef laptop bana ait değil içinde olan dosyaları ve uygulamaları silmemem karışılığında verildi. Format atsam çoğu sorunu çözülecek fakat imkanım yok. Genede düşüneceğim teşekkürler.

O zaman laptop için uyumlu az GB'lı bir SSD alıp SSD üzerine Windows 10 kuracaksınız.

O zaman laptop için uyumlu az GB'lı bir SSD alıp SSD üzerine Windows 10 kuracaksınız.

Bilgisayarda bulunan tüm dosyaları yani belgeler, indirilenler, fotoğraflar gibi dosyaları Google Drive kullanarak yedeklesem. Windows ayarları kısmında gördüğüm özel format ayarını kullansam,(1. seçenek: Kişisel dosyalarınız silinmez.
2. seçenek: Her şey silinir.)
Yani "1. seçeneği".Yandex gibi uygulamaların verileri silinir mi? Benim tek isteğim bilgisayarda olan dosyaları kopyalayıp sadece ama sadece Windows dosyalarını iyileştirmek. Mesela "System32" klasöründe olan dosyalardan bir veya iki dosyanın bozuk olduğunu düşünüyorum. Windows ayarlarında gördüğüm "1. seçenek" format atma şekli umarım sistem dosyalarını tekrar kurmuyordur silsin ve temiz bir şekilde dosyaları kursun istiyorum. Zaten bozuk olan Windows dosyalarını kopyalayıp tekrardan kurmaz değil mi?

Bilgisayarda bulunan tüm dosyaları yani belgeler, indirilenler, fotoğraflar gibi dosyaları Google Drive kullanarak yedeklesem. Windows ayarları kısmında gördüğüm özel format ayarını kullansam,(1. seçenek: Kişisel dosyalarınız silinmez.
2. seçenek: Her şey silinir.)
Yani "1. seçeneği".Yandex gibi uygulamaların verileri silinir mi? Benim tek isteğim bilgisayarda olan dosyaları kopyalayıp sadece ama sadece Windows dosyalarını iyileştirmek. Mesela "System32" klasöründe olan dosyalardan bir veya iki dosyanın bozuk olduğunu düşünüyorum. Windows ayarlarında gördüğüm "1. seçenek" format atma şekli umarım sistem dosyalarını tekrar kurmuyordur silsin ve temiz bir şekilde dosyaları kursun istiyorum. Zaten bozuk olan Windows dosyalarını kopyalayıp tekrardan kurmaz değil mi?

Kişisel dosyalar sakla deyince C diskinin içinde users klasörünün içindekileri saklar fakat Google Drive'ye yedeklerseniz Google hesabınızda olduğu için gitmez diye düşünüyorum.

Merhaba, fotoğrafta gördüğünüz gibi son bir haftadır laptopumu açtığımda aşırı yavaş, bilgisayar iyi kötü kendine gelince şimdi kullanmaya başlayayım diyorum, arada takılmalar oluyor. Baktığımda ya disk kullanımı ya da CPU kullanımı %100 oluyor MBAM ile virüs taraması yaptım herhangi bir sorun algılamadı Windows Defender'de açık bir sorun algılamıyor. Bunun sebebi ne olabilir? Not olarak arada disk kullanımı 0'a kadar düşüyor, tekrar aniden 100'e fırlıyor.
lütfen çözebildiysen banada anlatır mısın ? Sınırden klavyeyi kırıcam .

Hocam, harddiskinizi tarayan ve bozuk mu değil mi söyleyen uygulamalar mevcut. Benim HDD parçam ölmüş o yüzden %100 oluyormuş. Tek çözüm yeni SSD veya HDD almakmış. Uygulama adı harddisk senteniel olması gerek.

Baktım her şeyi normal hard diskimde bir hata bile yok HD Tune ve Crystaldisk infodan baktım ve internetteki tüm şeyleri denedim hala çözülmedi nedeni nedir?

İnanın çözemedim. Size zahmet %100 disk kullanımı olduğu anda bir fotoğrafını çekseniz atsanız bakalım en çok hangi uygulama, oyun disk kullanıyor.

Sizde bana atarmısnız? Bir de sorun bu işte.
Kullanan bir şey yok ama son driver güncellememden sonra olmaya başladı bu sorun siz neleri denediniz acaba hocam?

Dosya Ekleri

• %100.png
    %100.png
    22,1 KB · Görüntüleme: 77
Sizde bana atarmısnız? Bir de sorun bu işte.
Kullanan bir şey yok ama son driver güncellememden sonra olmaya başladı bu sorun siz neleri denediniz acaba hocam?

Hocam vallahi çözemedim benim harddiskim öldü bu yüzden kullanımı %100.fakat sizde bir sorun veya hatalı sektörde yokmuş. Format atmayı denedinz mi? Eğer format çözmez ise yazılımsal bir hata olmadığını anlarız en azından. Benim 790 hatalı sektörüm olduğundan 1MB okuma-yazma işlemi yapıyor HDD'm fakat sizinkini çözemedim.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2020-11-18-17-00-08-682.jpeg
    Screenshot_2020-11-18-17-00-08-682.jpeg
    65,1 KB · Görüntüleme: 69
Hocam vallahi çözemedim benim harddiskim öldü bu yüzden kullanımı %100.fakat sizde bir sorun veya hatalı sektörde yokmuş. Format atmayı denedinz mi? Eğer format çözmez ise yazılımsal bir hata olmadığını anlarız en azından. Benim 790 hatalı sektörüm olduğundan 1MB okuma-yazma işlemi yapıyor HDD'm fakat sizinkini çözemedim.

SSD takarsam belki çözülür en iyisi burada iyi bir kurumsal gibi bilgisayarcı var onlara götürcem forumda konuda açtım bilen yok düzgün.

Sende %100 oldugunda neden değiştirmedin HDD'yi bilgisayarın çok yavaşlamadı demek ki benım 150 FPS aldıgım CS:GO'da 20 FPS alıyorum?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı