Disk yönetiminde "disk bilinmiyor başlatılmamış" hatası

özgüür

Kilopat
Daha fazla  
WD harici hard diskim bilgisayar tarafından görünmüyordu, disk yönetimine girdiğimde "disk bilinmiyor başlatılamamış" diye bir uyarı vardı. Diski sağ tık yapıp başlatmayı denedim (MBR ve GPT olarak ayrı ayrı denedim) fakat hiçbir şekilde başarılı olamadım. Kutusundan çıkartarak direk kasa içine de bağlayıp denemek istedim fakat bu sefer disk yönetiminde hiç görünmedi. BIOS ve 3. parti yazılımlarda HDD isim olarak görünüyor ama bir türlü çalışmıyor. Çok eski bir HDD fakat sorunsuz kullanıyordum. İçinde önemli hiçbir bilgim yok çalıştırabilmek için ne yapabilirim?

Dosya Ekleri

• disk yönetimi.png
    disk yönetimi.png
    28,1 KB · Görüntüleme: 287
  • diskgenius.png
    diskgenius.png
    113,9 KB · Görüntüleme: 246
  • crystaldiskinfo.png
    crystaldiskinfo.png
    63,6 KB · Görüntüleme: 241
Diskte donanımsal bir sorun oluşmuş. Zaten program uyarıyor. Büyük ihtimal disk çalışırken düşmüş veya darbe almış.

Çok eski bir disk zaten uzun yıllardır kullanıyorum rahat 10 yılı var fazlası da vardır. Çalışırken düştüğü de oldu ama çalışıyordu. Yapılabilecek bir şey yok sanırım?

Çok eski bir disk zaten uzun yıllardır kullanıyorum rahat 10 yılı var fazlası da vardır. Çalışırken düştüğü de oldu ama çalışıyordu. Yapılabilecek bir şey yok sanırım?
Maalesef yok hocam.

Konu eski ama Google ile gelenlere faydası olacaktır. Bu durumda olan arakdaşlara faydası olacaktır. Bu video ile sorununuza çözüm bulabilirsiniz:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı