Disk Yönetimi'nde disk genişletme yapılmıyor

Delentoro

Kilopat
Daha fazla  
Bugün C diskini Macrium Reflect programı yardımıyla 240 GB SSD'ye taşıdım, SSD şu an boot olarak öncelikli ve sorunsuz çalışıyor, benim sorum ise şu, ben klonlama yaptığım için C diskim şuna 195GB gözüküyor ve SSD'de bulunan fazladan 30GB alan unallocated durumda gözüküyor. Windows disk yönetimi menüsünde Genişlet seçeneği kapalı durumda, minitool indirdim orada sanıyorum ki bana tam gereken özellik olan Extend yani disk genişletme seçeneği bulunuyor ama maalesef özellik pro sürüme aitmiş. Şu an bana Disk genişletme yapabileceğim güvenilir, stabil ve ücretsiz bir program gerekiyor. Ayrıca klonladığım eski disk de resimde gördüğünüz gibi ekstra bir bölüm olarak duruyor, onu da aynı şekilde D diskine eklemek istiyorum.

Eskiden C diski olan bölümü de nasıl unallocated hale getirebilirim acaba? Direkt biçimlendirme sonrası program yardımıyla mevcut D diski ile genişletme uygulayarak birleştirebilir miyim yoksa temiz hale getirmek için ekstra bir uygulama gerekir mi? Ayrıca C'den kalma minik yedek ve UEFI bölümlerine de aynı işlemi uygulayarak D diskini tek parça hale getirmek amacım, yani resimde görülen Disk 0 bölümünü tek parça D diski yapmak istiyorum. Bunun için nasıl adımlar izlemeliyim?

Screenshot_1.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Teamviewer ile bağlanıp halledelim mi? Bir kaç dakikaya müsait olurum. Discord sunucusuna gelin isterseniz.

Yapılacakları söylerseniz kendim de halledebilirim, açıkçası teamviewer kullanmak istemiyorum

Buradan yazdıklarım direk olamayabilir her seferinde mesaj atmamam için yazdım. Aradaki 501 MB diskin ne olduğunu buradan kestiremem, diskinizde fazladan bölümleme var.

Resimde görülen Disk 0 bölümünü tek parça D diski yapmak istiyorum. Bunun için nasıl adımlar izlemeliyim?
Rehbere göre diskinizi (Disk 0) silin. Oluşan ayrılmamış alana sağ tıklayıp yeni birim oluşturun. Disk harflendirmesini D olarak atayın.

Disk 1 içindeki 501 MB NTFS bölümüne sağ tıklayıp 'Birim Sil' tıklayın. Ayrılmamış alan genişledikten sonra C: birimine sağ tıklayıp 'Birimi Genişlet...' tıklayın.

Son düzenleme:
Buradan yazdıklarım direk olamayabilir her seferinde mesaj atmamam için yazdım. Aradaki 501 MB diskin ne olduğunu buradan kestiremem, diskinizde fazladan bölümleme var.

Rehbere göre diskinizi (Disk 0) silin. Oluşan ayrılmamış alana sağ tıklayıp yeni birim oluşturun. Disk harflendirmesini D olarak atayın.

Disk 1 içindeki 501 MB NTFS bölümüne sağ tıklayıp 'Birim Sil' tıklayın. Ayrılmamış alan genişledikten sonra C: birimine sağ tıklayıp 'Birimi Genişlet...' tıklayın.

Birim sil yapmadan bir yolu yok mu acaba? Eğer yoksa D diski 2 parça halinde durabilir beni pek etkilemez, C diski için de oradaki 501MB NTFS bölümü silinmiyor, sanırım bu şekilde kullanacağım C diskinde 30GB bir kayıpla, yardım için teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı