Diski Biçimlendirmeden Format Atmak Kişisel Dosyaları Siler mi?

BuzzyGamer

Megapat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar.

Bilgisayar açılmıyor. Yerel Disk C'de de kaybetmek istemediğim dosyalar duruyor. Windows 8.1 formatı atmaya çalışıyorum ama çıkan iki seçeneklerden yükselt işe yaramıyor. Sadece özel yani sadece Windows'u yükleyebiliyorum. C'de de kurtarmak istediğim dosyalar olunca diski biçimlendirmeden Windows'u kurmayı düşünüyorum. Nasıl olsa diski biçimlendirmiyoruz. Dosyalarım kaybolmaz diye düşünüyorum.

Sorum şunlar;

• - Diski biçimlendirmeden format atsam dosyalarım kaybolur mu?
  • - Diski biçimlendirmeden format attıktan ve dosyalarımı kurtardıktan sonra Windows.old klasörünü silsem temiz kurulum yapmış gibi olur mu? Yoksa dosyalarımı kurtardıktan sonra bu sefer biçimlendirerek mi format atmamı önerirsiniz?
  • - Diski biçimlendirmeden format atmak yerine Portable Windows ile dosyalarımı kurtarmayı önerirsiniz?

Not: Evde sadece tek bir bilgisayar olduğuna Portable Windows yükleyip flasha yazdırmam biraz zaman alır. Ben de bilgisayarsız durmak istemiyorum. Bu yüzden diski biçimlendirmeden format atmayı düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
1. sorunuza gelecek olursak dosyalarınız kaybolmaz Windows.old klasörüne taşınır.
2. sorunuza gelecek olursak hayır temiz kurulum olmaz.
3. sorunuza gelecek olursak evet öneririm. Dosyalarınızı kurtardıktan sonra temiz kurulum yaparsınız.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı