Diski bölme performans arttırır mı?

omercantr1

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Bilgisayarımda 500GB HDD var bunu bölüp Windows'u bir bölüme oyunları bir bölüme kursam oyunlarda performans artışı veya drop sorunumu çözer mi? Olur mu?

Sistem özellikleri.
i5-2450M 2.50GHz
4 GB RAM.
Intel HD Graphics 3000.
Windows 7 Ultimate 64-bit

Son düzenleyen: Moderatör:
Büyük disklerde işletim sistemi ve kullanacağınız programların çokluğuna göre C sürücüsüne olabildiğince fazla yer ayırmanız performans açısından yararlı olur.

Aslında mmap daha düzgün ayrılacağı için biraz performansa yararı olması lazım ama muhtemelen fark edilemeyecek kadar az etki eder.
Drop sorunu disk yüzündense SSD almanız en iyisi.
Evet.Devir artık SSD devri.Oyun yüklenmesinden tutun PC açılışına kadar çok etki yapıyor.

Hocam zaten seneye yeni bilgisayar alacağım nasipse şimdilik LoL oynamak için yetiyor oyüzden ssd takmayı düşünmüyorum yardımlarınız için teşekkürler
Hocam zaten seneye yeni bilgisayar alacağım nasipse şimdilik LoL oynamak için yetiyor oyüzden ssd takmayı düşünmüyorum yardımlarınız için teşekkürler

Hayırlı olsun şimdiden. HDD'yi sadece ufak tefek oyunlar için ve yedek için kullanın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı