Diski İkiye Bölme

Egecan Kılıc

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba öncelikle bugün MSI'ın GL62 ürününü aldım ve Freedos sisteme UEFIi ile birlikte Windows 10 kurdum. Videoya uyarak ilerledim fakat Windows kuruldugunda sadece Yerel Disk C vardı D yoktu. Nasıl D'yi bulabilirim veya olusturabilirim? Kurarken 450 GB 450 GB ayarmıstım iki disk halinde fakat sadece C diski 450 GB olarak bilgisayarda görünüyor, D görünmüyor ve bir de ekran kartı olarak Intel HD Graphics olarak görünüyor. Nvidia kartı aktif etmem icin Nvidia driveri kurmam gerekiyor mu? Cevaplarsanız sevinirim simdiden tesekkur ederim.

Sanırım kurarken disk bölümü yaptınız fakat windows ta görünmüyor. Bunun nedeni disk bölme yaptıktan sonra C ye kurulum yapmadan önce D yi biçimlendirmemenizdir.
Bunu tekrar kurulumu açıp disk bölme kısmına kadar gelip, D yi biçimlendirip kurulum yapmadan çıkış yaparak düzeltebilirsiniz. Veya windows üzerinden disk bölümü yapan programları deneyebilirsiniz.

1. Başlat
    icon_Windows8_key.png
    menüsü üzerine sağ tıklayın
  2. Disk Yönetimi'ni seçin.
  3. Değiştirmek istediğiniz sürücü sarfinin üzerine gelip Sağ tıklayın ve sürücü harfi ve yolu Değiştir'i seçeneğini tıklayın.
  4. Değiştir...'i tıklatın
  5. Açılan ekranda Şu sürücü harfini ata: seçeneğinden yeni bir sürücü harfi seçin.
  6. Tamam ' ı tıklatın.
Bu şekilde düzelmesi gerekiyor. (Alıntıdır.)

Eğer biçimlendirilmemiş ise buradan biçimlendirip aktif hale getirebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı