Diski ikiye bölme işlemi sistemi hızlandırır mı?

EROKAPTAN

Hectopat
Daha fazla  
HDD'yi 2'ye bölüp 250 ve 750 GB olarak bölsem 250'ye sadece işletim sistemi kursam PC hızlı açıp kapanır mı ve hızlanır mı?

Herkese cevapları için şekkürler.

HDD ise hızlanır, işletim sistemini diskin dış plağına yazıyor böylece basit bir matematik işlemiyle 2 kat daha fazla hız almış oluyorsun iç kısmına göre.

HDD ise hızlanır, işletim sistemini diskin dış plağına yazıyor böylece basit bir matematik işlemiyle 2 kat daha fazla hız almış oluyorsun iç kısmına göre.
Aslında teknik olarak öyle değil. Çift parça bir HDD ile oyuna girdiğiniz takdirde C diskinden işletim sistemini, D diskinden de oyunu oynatmaya çalışıyor. Eski bir teknoloji olduğundan dolayı da tek parçanın daha hızlı olduğunu düşünüyorum.

HDD'yi 2'ye bölüp 250 ve 750 GB olarak bölsem 250'ye sadece işletim sistemi kursam PC hızlı açıp kapanır mı ve hızlanır mı?

Kanka ben de denedim işe yaramadı. Bence hiç uğraşma ama oyunları veya başka dosyaları ayırmak için kullanacaksan o başka.

Bölmek öyle değil , dediğim şey plağın dış yüzeyini işletim sistemi ve programlar için ayrılması, iç kısımın Yedek olarak kullanılması. Basit bir matematiksel ifade olan dairenin alanı hesabı ile kanıtlanabilir bu. Bir de bu işler düşünmekle olmuyor, mahalle bilgisayarcıları bile HDD’yi bölüp SSD’yi ellemiyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…