Çözüldü Diskle Windows taşıma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kaan Melih

Kilopat
Makaleler
1
Başlık biraz garip oldu ama demek istediğim şu;
Elimde satmış olduğum bilgisayarın SSD'si var içinde Windows 10 kurulu. Yeni bir sistem topladım ve daha hiç açılmadı. Windows 10 kurulu SSD'yi yeni sistemime montajlarsam kasanın tuşuna basınca beni Windows ekranı karşılar mı ekstra bir şey yapmalı mıyım?

Çözüm
Evet Windows ekranı karşılar farklı bir şey yapmana gerek yok ancak burada bir istisna mevcut. Tam Windows ekranında mavi ekran veya sisteme reset atma gibi bir sıkıntı olabiliyor, ek iş olarak bilgisayar alım satım yaptığımdan elime bir çok bilgisayar geçtiği için doğal olarak bu sorunla baya karşılaştım sebebiyse basit, eski anakartın sürücüleri yeni anakartla çakıştığı için mecburen format atıp sistem kurman gerekiyor.
Başlık biraz garip oldu ama demek istediğim şu;
Elimde satmış olduğum bilgisayarın SSD'si var içinde Windows 10 kurulu. Yeni bir sistem topladım ve daha hiç açılmadı. Windows 10 kurulu SSD'yi yeni sistemime montajlarsam kasanın tuşuna basınca beni Windows ekranı karşılar mı ekstra bir şey yapmalı mıyım?

Muhtemelen çalışacaktır.

Evet Windows ekranı karşılar farklı bir şey yapmana gerek yok ancak burada bir istisna mevcut. Tam Windows ekranında mavi ekran veya sisteme reset atma gibi bir sıkıntı olabiliyor, ek iş olarak bilgisayar alım satım yaptığımdan elime bir çok bilgisayar geçtiği için doğal olarak bu sorunla baya karşılaştım sebebiyse basit, eski anakartın sürücüleri yeni anakartla çakıştığı için mecburen format atıp sistem kurman gerekiyor.

Çözüm
Evet Windows ekranı karşılar farklı bir şey yapmana gerek yok ancak burada bir istisna mevcut. Tam Windows ekranında mavi ekran veya sisteme reset atma gibi bir sıkıntı olabiliyor, ek iş olarak bilgisayar alım satım yaptığımdan elime birçok bilgisayar geçtiği için doğal olarak bu sorunla bayağı karşılaştım sebebiyse basit, eski anakartın sürücüleri yeni anakartla çakıştığı için mecburen format atıp sistem kurman gerekiyor.

Format atmak için farklı bir PC'ye ihtiyacım var mı? ve format atarsam Windows lisansım gider mi Key ne bilmiyorum çünkü.

Format atmak için farklı bir PC'ye ihtiyacım var mı? Ve format atarsam Windows lisansım gider mi Key ne bilmiyorum çünkü.

Format diski hazırlaman gerekiyor ve sistemini diskin yeni anakartına takılıyken kuracaksın, elinde format diskin yoksa tabii öncelikle farklı bir bilgisayardan format diski oluşturman lazım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı