Diskler kendi kendine devreden çıktı

Eray Savage

Megapat
Herkese selam, arkadaşlar değişik bir sorunum var. Oyun esnasında iken HDD ve SSD 10 saniye olarak devreden çıkıyor, oyun olduğu yerde takılıyor o sırada görev yöneticisi açtığım zaman HDD ve SSD gözükmüyor ve 10 saniye sonra kendi kendine tekrar görev yöneticisine geliyor. Disker ortadan kaybolduğu esnada ise sabit disk işiği sürekli yanıyor. Sata kablolarını değiştirdim format attım ama yine de bu sorunla karşı karşıyayım. Teşekkürler.

Yazılımla disklere Error Scan yapıp sonuçları paylaşın. Health ile de sağlık durumuna bakın.

CrystalDiskMark ile okuma ve yazma testi yapın ve sonuçları paylaşın.

Yazılımla disklere Error Scan yapıp sonuçları paylaşın. Health ile de sağlık durumuna bakın.

CrystalDiskMark ile okuma ve yazma testi yapın ve sonuçları paylaşın.

Hocam, yeni bir SSD taktım ancak sorunum halen devam etmekte. Kasa üzerindeki disk ışığı sürekli yanıyor ve FPS drop sorunu yaşıyorum. Oyunları SSD ye kursam bile bazen çevrenin geç yüklenme gibi bir sorunu oluyor. Sanırım anakartta bir sıkıntı var.

Virüs taraması yaptınız mı?

Virüs taraması yaptınız mı?

Hocam belki 3-4 kere format attım, Windows 10 ve 11 de denedim ve yaklaşık 7-8 aydır bu sorunu çözemedim. Virüsle alakalı olacağını zannetmiyorum.

O zaman dediğiniz gibi anakart sorunlu olabilir. PCH (Chipset) sorununa benziyor.
Bende ondan şüphelenmeye başladım artık. Bios güncelledim, işlemci ve ekran kartı değiştirdim, sata kablolarını yenisiyle değiştirdim, portlarin yerini değiştirdim ama nafile.

O zaman dediğiniz gibi anakart sorunlu olabilir. PCH (Chipset) sorununa benziyor.
Hocam yaklaşık 2500 liraya kadar AM4, R5 5600 işlemciye uyumlu önerebileceğiniz bir anakart var mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı