Diskpart clean komutu sonrası bilgisayar açılmıyor

ceremony

Kilopat
Merhaba arkadaşlar, öncelikle sistemimde 2 HDD ve 1 SSD var.

C sürücüsü olan SSD'de Win10 yüklü.
D sürücüsü olan HDD ise depolama alanı olarak kullanılmakta.
Fakat 2. HDD olanda ise macOS X işletim sistemi kuruluydu. Dolayısıyla bu HDD'nin Win10 üzerinde pek yapılacak bir işlemi kalmıyordu.

Epey bir zaman bu iki işletim sistemini kullandıktan sonra MacBook Pro aldım ve PC'de sadece Win10 ile çalışmaya devam ettim. Yaklaşık 3 sene sonra ise PC'de boş boş duran macOS X işletim sistemli HDD'yi formatlayıp (NTFS veya FAT32) neyse artık kullanmak istedim. Lakin bu formatlama işlemini yapmak benim için biraz zahmetliydi zira HDD'nin Boot (Partition) olan bölümünü Windows üzerindeki disk yöneticisinden silemiyordum.

Bunun üzerine diskpart komut istemiyle bu işi yapabileceğimi öğrendiğimde ise her türlü yolu denememe rağmen sistem bir türlü silmeme izin vermiyordu. Çünkü bu işlemi Windows üzerinden yapıyordum. Daha sonra bir yolun daha olduğunu onun da kurtarma modundaki komut istemini açıp oradan yapabileceğimi öğrendim ve doğru komutlarla macOS yüklü olan HDD'yi (-ki özellikle buna çok dikkat ettim) diskpart clean komutuyla hem Partition hem de geri kalan tamamını temizlemeyi başardım.

Artık makineyı restart edebilirdim ama ne olduysa bundan sonra oldu ve bilgisayar tekrar başladığında "reboot and select proper Boot device or insert Boot Media'in selected Boot device and press a Key" uyarısı ile açılmamaya başladı.

Hemen bir Ubuntu USB'si koydum ve Ubuntu'yu install etmeden portatif olarak açtım. C ve D sürücüleri sağlam bir şekilde duruyordu. Ne olur ne olmaz diye yedeklerimi aldım. Fakat bu durumu bir türlü düzeltemedim. Yani evet Win10 USB'yi koyup makineyı açıp onar kısmına kadar gelebiliyorum ama format atmadan bu durumu düzeltmek istiyorum. Sanki C sürücüsünün Boot dosyaları gitmiş gibi duruyor. Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windowsunuzun Boot dosyasını sildiğiniz sürünücüzde olduğundan dolayı bu problemi yaşıyorsunuz. Öncelikle 500 MB bir Partition ayırın C veya D diskinden daha sonrasında sistemi kurtarma modunda açarak komut yöneticisinden tekrar diskpart'a girin. "List vol" sonrasında çıkan listede 500 MB olarak ayırdığınız Partition numarasına bakın sonrasında 2 olduğunu varsayalım sel vol 2 komutunu verin sonrasında format fs=NTFS label="sisteme ayrildi" komutunu verin sonrasında active komutu sonrasında assign komutunu verin. Sonrasında tekrar list vol komutu verip 500 MB'lık partın hangi harfi aldığına bakın örneğin K harfi almış olsun sonrasında exit yapın. Exit yaptıktan sonra bcdboot c: \Windows /s K: Komutunu verin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı