Çözüldü Diskpart işleminde "The ACTIVE command can only be used on fixed MBR disks" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Part size verilmeden tek part seçmişsiniz. Format komutuyla devam edip alan oluşturmanız gerekiyor. Alan oluşturmadan assign ve active çalışmaz.
format fs=ntfs quick
assign
active
Komutlarını sırayla denediğinizde çalışması lazım.
Part size verilmeden tek part seçmişsiniz. Format komutuyla devam edip alan oluşturmanız gerekiyor. Alan oluşturmadan assign ve active çalışmaz.
format fs=ntfs quick
assign
active
Komutlarını sırayla denediğinizde çalışması lazım.

Çözüm
Vallahi oldu hocam teşekkür ederim.

Bu arada unutmadan araya atayım. Eğer ki BIOS flash diski ya da format için flash disk hazırlıyorsanız komutunuz "format fs=fat32 quick" olmalı. NTFS olarak oluşturduğunuzda imaj yüklemesi çalışmaz.

Bu arada unutmadan araya atayım. Eğer ki BIOS flash diski ya da format için flash disk hazırlıyorsanız komutunuz "format fs=fat32 quick" olmalı. NTFS olarak oluşturduğunuzda imaj yüklemesi çalışmaz.

Hocam böyle diyor? nasıl yapacağım? bundan önce birşey mi yazmam lazım? çözemedim. ilk oldu gibi oldu ama hakikaten isoyu yazamadım.

Eki Görüntüle 2049778
Hocam böyle diyor? nasıl yapacağım? bundan önce birşey mi yazmam lazım? çözemedim. ilk oldu gibi oldu ama hakikaten isoyu yazamadım.
Baştan partition oluşturman gerekiyor.
sel disk 1
clean
create partition primary
format fs=fat32 quick (yada "format fs=ntfs quick")
assign
active

Eğer ki bir diski 2-3 parçaya ayırmayacaksanız select partition işlemi yapmanıza gerek yok.

format fs=fat32 quick
Format atacağım hocam bunu yazdım şimdilik oldu gibi bakalım bi isoyu yazalım.

@atar1993 hocam USB duzeldi isoyuda başarıyla yazdım gerçekten gece gece yardımınız için çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…