Çözüldü Diskte 120 GB kayıp alan var

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

glikojen

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Türkiye
Merhaba. SanDisk 240 GB SSD'm var. 4,90 GB boş alan boş gösteriyor ama dosyaların kapladığı alan 103 GB. Gizli bir dosya da yok. 120 GB'ımı nasıl getirebilirim?

1737647965746.png

Ekran görüntüsü 2025-01-23 185007.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sanırım çözümü buldum ama bir deneyip emin olmam lazım.

Çok önceden Microsoft Store'dan indirdiğim Call Of Duty oyununu sildim sanarken silmemişim. 120 GB ona ayrılmış sadece. Treesize'dan gördüm.
Bu siteden de ektekini indirdim. Windows Apps'te olduğu için girip silemedim. Bunun sayesinde silebiliyorsunuz. Yardımcı olan hocalarıma teşekkürler.
Disk yönetimini aç, diskini bul bak bakalım bölünmüş alan var mı. Ayrıyeten yeni alınmış ürün ise SSD'nin marka yazılımlarından orijinal olduğunu doğrula, çakma ürün olabilir.

Başlat tuşu + R \ diskmgmt.msc

Disk yönetimini aç, diskini bul bak bakalım bölünmüş alan var mı. Ayrıyeten yeni alınmış ürün ise SSD'nin marka yazılımlarından orijinal olduğunu doğrula, çakma ürün olabilir.

Başlat tuşu + R \ diskmgmt.msc
Yeni almadım, yıllardır var ve şimdi fark ettim.

Dosya Ekleri

• 1737649453699.png
    1737649453699.png
    48,6 KB · Görüntüleme: 33
Gizli dosya olmadığına eminseniz, yarım kalmış bir oyun indirmesi yer ayırmış olabilir. Önemli bir şey yoksa disk yönetiminden diski formatlayıp bir daha kur bence.

İçindeki verileri yedekle daha sonra;

CMD ya da Powershell'i yönetici olarak çalıştır,
diskpart
list disk
select disk 1
clean
convert GPT

Daha sonra disk yönetimine gelip sürücüye harf verebilirsin. Kesin sonuç vermeyebilir ama denemende yarar var.

Sanırım çözümü buldum ama bir deneyip emin olmam lazım.

Çok önceden Microsoft Store'dan indirdiğim Call Of Duty oyununu sildim sanarken silmemişim. 120 GB ona ayrılmış sadece. Treesize'dan gördüm.
Bu siteden de ektekini indirdim. Windows Apps'te olduğu için girip silemedim. Bunun sayesinde silebiliyorsunuz. Yardımcı olan hocalarıma teşekkürler.

Dosya Ekleri

• 1737657975116.png
    1737657975116.png
    14,6 KB · Görüntüleme: 26
Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı