Diskte işlem yaparken disk yavaşlıyor

300316

Hectopat
Steam bir şey yukleyınce donmaya kadar gıdıyor, oyun oynarken 1 sanıyelık donma oluyor. Windows arka planda guncelleme ındırıyor aynı sorun. CMD komutları ıle bir şeyler yapılabılır mı?

Steam bir şey yukleyınce donmaya kadar gıdıyor, oyun oynarken 1 sanıyelık donma oluyor. Windows arka planda guncelleme ındırıyor aynı sorun. CMD komutları ıle bir şeyler yapılabılır mı?

HDD ise normal bu tür olaylar fakat SSD ise HDD Sentinel gibi bir programla SSD sağlığını kontrol edebilir misiniz?

Artı -1 Eksi
Eğer HDD kullanıyorsan normal olaiblir. Disk birleştirmesi yap öncelikle ve hatalara karşı tarama yap. Eğer 5400 RPM ise diğer 7200'lere nazaran daha düşük performanslı olacaktır. SSD ile bu sorunu yaşıyorsan eğer onun için de sağlık ve onarım programları mevcut. Ama bu konuda nerddden bu kadar eminsin harddisk nedeniyle bu sorunları yaşadığına?

HDD ise normal bu tür olaylar fakat SSD ise HDD Sentinel gibi bir programla SSD sağlığını kontrol edebilir misiniz?
HDD
Ornek vermek gerekırse forza horızon 5 sıstem rahat kaldırıyor ıhtımalı dısk uzerınde dusundum

HDD

Ornek vermek gerekırse forza horızon 5 sıstem rahat kaldırıyor ıhtımalı dısk uzerınde dusundum
Harita yüklemeli oyunlar HDD'ye oyun esnasında haritayı yükleyebilmek için anlık olarak abanırlar. Sanırım sorunu bu nedenle yaşıyorsun. Eğer uzun süredir sistemini kullanıyorsan, dataların çok dağılmıştır. Disk birleştirici biraz olsun HDD'nin dataya ulaşma süresini kısaltır. Bunun dışında oyun ayarlarında görüş mesafesini de olabildiğince kısman gerekli. Çalışan arka plan uygulamalarını da mümkün olduğunca minimalize et. Kendine biraz bütçe ayırıp indirimlerden bir SSD bulursan tadından yenmez. FH5 açılırken bile seni çok beklettiğini tahmin ediyorum. Bunlar hep zamanından çalarak boşa vakit kaybı yaratır. Eğer bolca oyun oynuyorsan 1TB'den aşağı SSD alma derim. Hatta M2 SSD'ler bazen klasik SSD'lerden daha uygun fiyatlı ve dah ahızlı olaibliyor. Eğer ana kartın veya bir dönüştürücü ile sistemin destekliyorsa alabilirsin.

Tahmınınız dogru acılısta bıraz bekletıyor onlıne gırınce de 3 4 dakıka falan kısa kısa donmalar oluyor. Dısk bırlestırmede Windows'un kendı yazılımını kullanıyorum ama son 6 aydır kullanılamıyor yazıyor ve kutucuga basılmıyor. Dısk bırlestırme konusunda pek 3. partı yazılımlara yonelmek ıstemıyorum ama onerdıgınız bır yazılım var mıdır hocam?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…