Diskteki dosyalar silinmeden format nasıl atılır?

bvis

Hectopat
Katılım
20 Haziran 2020
Mesajlar
50
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bilgisayarıma format atıp Windows 11'e geçmek istiyorum. Bilgisayarımda 1 SSD 1 HDD bulunuyor dosyalarımı hard diske atıp format atsam oradaki dosyalarım silinir mi? Silinmemesi için format atarken hangi adımları uygulamam gerekiyor?
 
Windows'u SSD'ye kuracaksanız HDD'yi çıkartıp sadece SSD takılıyken format atın ve kurulum yapın. Sonrasında HDD'yi bağlarsanız HDD'deki dosyalar durur.
Hatta emin olmamakla birlikte HDD'yi hiç çıkarmanıza gerek olmayadabilir. Fakat ne olur ne olmaz HDD'siz kurulum yapın.
 
Windows'u SSD'ye kuracaksanız HDD'yi çıkartıp sadece SSD takılıyken format atın ve kurulum yapın. Sonrasında HDD'yi bağlarsanız HDD'deki dosyalar durur.
Hatta emin olmamakla birlikte HDD'yi hiç çıkarmanıza gerek olmayabilir de. Fakat ne olur ne olmaz HDD'siz kurulum yapın.

Hocam HDD'yi çok çıkartmak istemiyorum. Bilgisayarı kendim kurmadım tak çıkar işlerine de zorunda kalmadıkça girmekten korkuyorum.

Çıkarmadan yapılan bir yöntem bilen bir arkadaş varsa yardımcı olabilir mi?
 
Hocam ufak bir araştırdım 2. cümlede dediğim gibi Windows nereye kuruluysa, formatladığınız zaman sadece sistemin bulunduğu disk sıfırlanıyor. Sisteminiz SSD'de mi kurulu HDD'de mi?
 
Öncelikle Windows hangi sürücüde ise o sürücünün kapasitesini bir yere not et.
Boş kapasiteyi bir yere not et. Format sırasında kafan karışırsa yanlış diski formatlayabilirsin.
Disk seçim ekranında notlara bakarak doğru sürücüyü bulursun.
Eğer işini garantiye almak istiyorsan, format atmak istemediğin sürücünün güç ve sata kablosunu geçici olarak anakarttan çıkar, format at ve geri tak.
 

Geri
Yukarı