Diskten Veri nasıl kurtarılır?

Kuty78

Femtopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
maxtor M3 HDD
Arkadaşlar PC'ye virus girdi bende formata karar verdim. Formattan once virusten de haber yoktu bilgilerimi harici depolamaya yedekledim formattan sonra PC'ci abi bana virus olduğunu belirtti. Anlıyacağınız harici depolamaya da virus girdi ve takarsam tekrar PC'ye tekrar virus girecek ne yapabilirim?

Arkadaşlar PC'ye virus girdi bende formata karar verdim. Formattan once virusten de haber yoktu bilgilerimi harici depolamaya yedekledim formattan sonra PC'ci abi bana virus olduğunu belirtti. Anlayacağınız harici depolamaya da virus girdi ve takarsam tekrar PC'ye tekrar virus girecek ne yapabilirim?

Buradaki adımları bir bakabilir misiniz Tarama görevleri

HDD ise Recuva, EaseUS Data Recovery Wizard gibi çeşitli yazılımlar var. SSD ise çok zor. Hatta neredeyse imkansız.

Edit : Konuyu okuduktan sonra Kaspersky kurmanızı ve öyle bilgisayara takmanızı öneririm. Veya bir tane linux ISO'su yazdırın USB'ye oradan boot edin. Daha sonra da bilgileri kopyalayın. Linux'ta Windows virüsleri genelde çalışmadığı için bir sorun olmaz herhalde. Ayrıca dosya kurtarırken yanlış exe dosyalarını tekrardan kopyalayıp bilgisayara zarar vermekten kaçının :)

HDD ise Recuva, EaseUS data recovery wizard gibi çeşitli yazılımlar var. SSD ise çok zor. Hatta neredeyse imkansız.

Edit: Konuyu okuduktan sonra Kaspersky kurmanızı ve öyle bilgisayara takmanızı öneririm. Veya bir tane Linux ISO'su yazdırın USB'ye oradan boot edin. Daha sonra da bilgileri kopyalayın. Linux'ta Windows virüsleri genelde çalışmadığı için bir sorun olmaz herhalde. Ayrıca dosya kurtarırken yanlış EXE dosyalarını tekrardan kopyalayıp bilgisayara zarar vermekten kaçının :)

Kaspersky'nin USB'ye boot edilebilir aracı var bence onunla bir sistemi açması lazım hem virüs varsa da silecektir bence.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı