Dişler nasıl beyazlatılır?

negroMONTY

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar, ben küçüklüğümden beri kendine bakım yapmayan, kişisel temizliğine pek dikkat etmeyen biriydim. Ne dişlerimi fırçalardım, ne de düzenli banyo yapardım. Yediklerime, içtiklerime hiç dikkat etmezdim; kısacası, "mal gibi" yaşardım. Her neyse...

Yaklaşık 1.5-2 yıldır hayatıma bir düzen getirdim. Artık hem beslenmeme hem de kişisel bakımıma ciddi şekilde özen gösteriyorum. Bu süreçte birçok sorunu çözmeyi başardım ama bir tek dişlerimin sarılığıyla baş edemedim.

Düzenli olarak ağız temizliği yaptırıyorum, dişlerimi günde iki kez fırçalıyorum. Pek çok diş macununu denedim ama işe yaramadı. Beslenmeme gerçekten dikkat ediyorum ve dişlerimde çürük de yok. Sarılık çok ileri düzeyde değil ama beni rahatsız edecek kadar belirgin. İnternette karbonat-limon karışımı gibi çözümler gördüm ama dişlerime zarar verebileceğini düşündüğüm için hiç denemedim.

Ayrıca dişlerimde bir miktar yamukluk da var ve yakında diş teli taktırmayı düşünüyorum. Sosyal ortamlarda hem bu yamukluk hem de sarılık yüzünden konuşurken elimle sürekli ağzımı kapatma alışkanlığı geliştirdim. Gülerken hep ağzım kapalı gülüyorum. Bu durum artık bir takıntı haline geldi.

Sizce ne yapabilirim? Tavsiyelerinizi gerçekten merak ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim!

Ortodonti tedavisi görebilirsiniz, yaşı olmaz. Hem artık invisible bracketler veya plak tedavileri mevcut.
Beyazlatma kısmında ise, Opalescence isimli macunu düzenli kullanabilirsiniz, piyasada işe yarayan tek macundur.
Sabrınız var ise, Colgate Oxygen macunu, düzenli kullanımda 1 tona kadar beyazlatmayı garanti ediyor.
Uyarı olarak, beyazlatıcı macunlar, diş ve diş eti hassasiyetine yol açabilir.

Dişin doğal rengi hafif sarıdır. Bembeyaz bir görüntü beklememek lazım. Dişlerini temizletip düzenli fırçalamaya devam edersen bence sorun kalmayacaktır. Ünlülerde gördüğümüz beyazlık, kaplamadan kaynaklı genellikle. Hiç gerek yok.

Hocam, hepinize teşekkür ederim. Önerdiğiniz macunları denemeye çalışacağım. Ancak acaba benim sorunum diş minesi incelmesinden kaynaklanıyor olabilir mi? Çünkü en azından son 2 yıldır gözle görülür bir değişim olması gerekmez miydi? Sonuçta özel bir macun kullanmasam da düzenli olarak dişlerimi fırçalıyordum. Bir sonraki diş hekimi ziyaretimde bunu da mutlaka soracağım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı