Display port çalışmıyor

Mücahit Kaplan

Kilopat
Daha fazla  
Selamlar, O.C. test yaparken görüntü gitti. Ben de bir yanlış yaptığımı düşünerek BIOS sıfırladım, farklı ekran kartları ve RAM'ler denedim fakat sorun çözülmedi. Sonra kablomu display port yerine HDMI kablosuyla değiştirdim ve görüntü geldi. Şu an elimde iki bilgisayar var ve ikisi de kesinlikle display port ile görüntü vermiyor. 2 farklı display kablosu ile de denedim yine sorun aynı. Yardımlarınız bekliyorum.

Ben viewsonic kullanıyorum, monitör'ün ayalar kısmında görüntü şecenekleri var.
2 tane hdmi 1 tane displayport için. Eğer hdmi ile görütü geliyor displayport ile gelmiyorsa, monitör ayarlarından monitör giriş seçenekleri oradan displayport seçeneği varsa oraya bir bakabilirsin.

merhaba yaklaşık 10 dakika önce aynı hatayı almaya başladım. Bu konuyu bulunca da çok heyecanlandım. Çünkü ben de OC test yaparken bu sıkıntıyı yaşamaya başladım. sistem dondu(OC yaparken AMD Ryzen Master yazılımını kullanıyorum normalde de kullandığım bir OC profili idi ama bu sefer sistem dondu) reset attım, açılma sırasında windows logosu vs. çıktı ancak ondan sonra görüntüyü displayport ile kullandığım monitörümde alamadım. Onun yerine 2. monitör olarak kullandığım ekrana masaüstüm geldi. Monitörü resetlemeyi denedim ancak çözülmedi. Displayport ile çalışmayan monitörümü şuan HDMI ile kullanıyorum .Ben sıkıntıyı çözemedim acaba siz nasıl çözdünüz.

Edit: Güvenli Modda başlatıp kapattıktan sonra sorunum düzeldi ;)

Son düzenleme:
Bende aynı sorunu yaşadım güvenli moda alınca DisplayPort çalıştı HDMI söktüm Driver'ı silip yeniden kurdum sonra yeniden başlatınca DisplayPort çalıştı (HDMI takınca DisplayPort'tan görüntü gidiyor. O yüzden HDMI bağlamayın eğer bağlarsanız tekrar aynı işlemi yapmak zorundasınız. Yani bu işlem HDMI takana kadar sıkıntı çıkarmıyor) 2 yıllık konuymuş :D

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı