Display Port kablo ile ghosting problemi çözülür mü?

Herkesgibi

Megapat
Merhabalar arkadaşlar. Yaklaşık 6 aydır kullandığım Samsung monitörümde FreeSync özelliğini kullanamıyorum ve ghosting problemi var. Aynı monitöre sahip bir arkadaşın konusunu görünce sordum, o kullanabiliyormuş ve ghosting problemi de yaşamıyormuş. Ben de hemen kullanım kılavuzunu indirip baktığımda şöyle bir şey gördüm;

1624036423395.png

RX550 2 GB ekran kartına sahibim ve HDMI 2.0 kablosuyla kullanıyorum. Arkadaşın ekran kartı RX5500 XT 8 GB ve o da HDMI kablosu ile kullanıyormuş.

Sorularım şunlar;
1. Ghosting probleminin ekran kartı ile alakası var mıdır?
2. Ghosting probleminin Display Port'a geçince düzelme ihtimali var mı?
3. FreeSync özelliğini Display Port'a geçince kullanabilecek miyim?

Merhabalar arkadaşlar. Yaklaşık 6 aydır kullandığım Samsung monitörümde FreeSync özelliğini kullanamıyorum ve ghosting problemi var. Aynı monitöre sahip bir arkadaşın konusunu görünce sordum, o kullanabiliyormuş ve ghosting problemi de yaşamıyormuş. Ben de hemen kullanım kılavuzunu indirip baktığımda şöyle bir şey gördüm;

Eki Görüntüle 1073831

RX550 2 GB ekran kartına sahibim ve HDMI 2.0 kablosuyla kullanıyorum. Arkadaşın ekran kartı RX5500 XT 8 GB ve o da HDMI kablosu ile kullanıyormuş.

Sorularım şunlar;
1. ghosting probleminin ekran kartı ile alakası var mıdır?
2. ghosting probleminin Display Port'a geçince düzelme ihtimali var mı?
3. FreeSync özelliğini Display Port'a geçince kullanabilecek miyim?

Monitör renk ayarlarını sıfırlayın ghosting o zamanda çözülebilir.

Fabrika varsayılan ayarlarına çevirme seçeneği var ona basıyorum.
Ben Ghosting'i Display Port'a geçerek çözdüm. Sende işe yarar mı bilmiyorum ama bende olumlu sonuç verdi.
İnşallah çözülür.🥲
Hocam inanır mısınız fabrika ayarlarına döndür dediğim zaman ''FreeSync destekleyen monitör bağladınız'' dedi ve artık açabiliyorum FreeSync özelliğini. Ghosting devam ediyor.😃

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı