Display Port Sinyal Yok Hatası

gomanci

Decapat
İyi günler, yaklaşık olarak 5 gün önce MediaMarkt'tan sistem topladım ve yanında Viewsonic XG2041 144 Hz monitör aldım. 144 Hz görüntü alabilmek amacıyla DisplayPort bağlantısı kullanıyorum fakat monitör çoğunlukla sinyal yok diyerek algılamıyor, algıladığında da 640x640 çözünürlüğünde görüntü veriyor ve aygıt yöneticisinden baktığımda "Genel PnP olmayan monitör" olarak algılıyor monitörü. HDMI ile bağlantı yaptığımda ise sorun olmadan görüntü veriyor. Sorunun ekran kartından mı kaynaklandığını anlamak amacıyla ASUS MG248Q 144hz monitör ile denedim ve onda sorun olmadan görüntüyü aldım(aynı displayport kablosu ile). Monitörde sorun olduğunu düşünerek değiştirme talebinde bulundum ve orada çalıştığı test edilen aynı monitör ile değiştirdiler. Daha sonrasında yeni monitör ile de aynı sorunla karşılaşmaya başladım ve bu sefer kasayı alıp MediaMarkta götürdüm ve orada denediğimizde sorun olmadan DisplayPort algıladı. Sorun elektrik prizlerinden mi denemek amacıyla arkadaşlarıma götürdüm monitör ve kasayı ama orada da aynı sorunla karşılaştım. Ekran kartının son sürümünü güncelledim, BIOS güncellemesi yaptım, Windows güncellemesi yaptım. Sorunun ne olduğu ve nasıl düzeltebileceğim hakkında yardımcı olabilir misiniz?

• Ekran Kartı: XFX RX580 256bit 8GB
  • İşlemci: Ryzen7 1700x Eight-Core Processor (Thermaltake sıvı soğutucu takılı)
  • RAM: HyperX 16GB 2166 MHz
  • Anakart: Gigabyte AX370-Gaming K5-CF
  • PowerSupply: Cougar STX700
  • Monitör: Viewsonic XG2041 144 Hz

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı