'Display Port to HDMI' G-SYNC teknolojisini kullanılmasını etkilerler mi?

Echelon

Hectopat
Daha fazla  
ASUS GeForce® GTX 750 Ti OC Edition ekran kartına sahibim. HDMI görüntü çıkışa sahip monitörle, konuda belirttiğim gibi 'Dp to HDMI' ile bağlantı sağladığımda G-SYNC teknolojisini kullanmam mümkün müdür?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır ekran kartı o teknolojiye sahip, HDMI girişli monitör alıcam. Display Port dönüştürücü ile HDMI kablosunu ekran kartının DP portuna takıcam. Monitör almadım daha. Eğer ki G-SYNC sorun olmayacaksa HDMI girişli ekran alacağım.

Ekran kartı G-SYNC'e sadece destek verir. Monitörde G-SYNC yoksa bir hiçtir, yani DP bağlantısı yapınca Allah tarafından G-SYNC özelliği monitöre gelmiyor :) . Hatta G-SYNC monitörler biraz kalın olur çünkü içlerinde G-SYNC teknoloji barındıran, ses kartı boyunda bir PCB olur.

Rica ederim, kafada soru işareti bırakmamak adına biraz daha açıklama yapma gereği duydum.
Nvidia kartlarında G-SYNC teknolojisini destekler diyorsa olay şudur: Monitörün G-SYNC teknolojisi barındırıyorsa, bu kartlar ile aktif olarak kullanabilirsin.
Monitörde G-SYNC teknolojisi yoksa, maalesef kullanamazsın. DP çıkışı olan her monitörde bu teknoloji olacak diye bir kaide yok, 4K'da 60 FPS alabilmek içinde koyulur bu çıkış, daha farklı amaçlar içinde kullanılır. PCB dediğim şey ise bu teknolojiyi barındıran donanım. Üründen ürüne değişmekle beraber, bazı monitörlerde özel soğutucu bile koyulur bunun için.

Ekran kartında bulunması yeter sanmıştım. Araştırmamıştım. Ama G-SYNC hakkında yeterince bilgilendim tekrar teşekkürler zaman ayırdığınız için.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı