Hocam herkes hdmi 2.0ın 240hze kadar desteklediğini söylüyor ama gerçekten bununla ilgili hiç bir video bulamadım. Teoirikte 240hz alabilmeniz mümkün tabii 2.0 destekleyen monitör bulabilirseniz. Ama pratikte bu oluyor mu bilmiyorum. Ben 144hz monitör alırken hdmi kullanmak zorunda kaldığım için 144hz verebilmesine dikkat ettim. Aoc24g2u daha çok övülmesine rağmen hdmi ile 120hz verebildiği için almadım.
https://www.hepsiburada.com/viewson...play-freesync-full-hd-monitor-p-HBV00000PJZI1 bunu aldım. Hdmi ile 144hz alabiliyorum ama gsync açamazsınız. HDMI gsync desteklemiyor. İleride display portla değiştirirseniz gsync kullanabilirsiniz diye biliyorum. Ben de 1 adet ölü pixel çıktı bu arada ama iade etmedim çünkü gerçekten normal kullanımda görülmesi imkansız gibi bir şey. Işık sızması falan yoktu. Malzemesi baya kaliteli açıkçası. Sizin sormak istediğiniz bir şey varsa söyleyin test edeyim.
Bu arada 1ms modunu açınca ekranın parlaklığı düşüyor bilginiz olsun. Ayrıca 1ms modu kapalıyken kaç msde çalıştığına dair bir fikrim yok internette de bulamadım. Ama kesinlikle halen çok hızlı.