DisplayCAL uygulamasından ekran nit değeri nasıl öğrenilir?

yapmayawmero

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, yeni bir laptop aldım fakat laptop 500 nit mi yoksa 1000 nit mi bilmiyorum. Bunu öğrenmek için de Technopat'dan gördüğüm DisplayCAL uygulamasını indirdim fakat uygulamadan nit değerini nasıl göreceğimi bulamadım.

Hocam çok daha güzel bir detay daha buldum.

Paneliniz 250 hz oluyorsa mini-led. 240hz oluyorsa ips wled. TR sayfasında 240lık görüyorum hep. Bizim ülkede maliyeti düşürmek için 240 takıp göndermiş olabilirler tabi. Size zahmet siz yine de bir ekran görüntüsü atabilirseniz benim resmini attığım sayfanın aynısı olacak şekilde oradan ilerleyebiliriz.
Buyrun hocam

İnternette incelemelerine baktığımda 16 inch olup 250hz olan modelinden hiç göremedim.

Şu videoya 1.18'den itibaren bakarsanız 4070'li modeline mini-LED olduğundan bahsediyor bir de ölçüm cihazı kullandığını söylüyor

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dosya Ekleri

• Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    36,4 KB · Görüntüleme: 48
Son düzenleme:
Buyrun hocam

İnternette incelemelerine baktığımda 16 inch olup 250hz olan modelinden hiç göremedim.

Şu videoya 1.18'den itibaren bakarsanız 4070'li modeline mini-LED olduğundan bahsediyor bir de ölçüm cihazı kullandığını söylüyor

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam erdi abi bence yanlış yapmış. Genel bir bilgi veriyor. Sizin panel de 10 bit 1 milyar renge sahip. Kötü tabii ki değil renk açısından. Mini led bir de klavye altı aydınlatmada kullanılıyor. O kelime oyununa düşmüş sanırım. Linkte 250 hz mini-led olduğu vurgulanan amazon linkini bırakıyorum. Sadece 4080 ve 250 hz modelde kullanılmış duruyor. TR'ye de gelmemiş.

Acer Predator Helios 16 Gaming Laptop | 13th Gen Intel Core i9-13900HX | GeForce RTX 4080 | 16" Mini LED 250Hz G-SYNC HDR 1000 Display | 32GB DDR5 | 2TB Gen 4 SSD | Killer Wi-Fi 6E | PH16-71-94FB

Hay Allah ya 270 nit mi görüyor. Yazılımsal olarak eklenmediği için tanıyamıyor da olabilir. Benim MSI bütün teknik verileri girdiği için 417 olarak görüyorum falan ama siz gerçek nit değerini ölçüm cihazı olmadan göremeyeceksiniz sanırım. Aklıma başka bir şey gelmiyor maalesef.

Son düzenleme:
Hocam erdi abi bence yanlış yapmış. Genel bir bilgi veriyor. Sizin panel de 10 bit 1 milyar renge sahip. Kötü tabii ki değil renk açısından. Mini led bir de klavye altı aydınlatmada kullanılıyor. O kelime oyununa düşmüş sanırım. Linkte 250 hz mini-led olduğu vurgulanan amazon linkini bırakıyorum. Sadece 4080 ve 250 hz modelde kullanılmış duruyor. TR'ye de gelmemiş.

Acer Predator Helios 16 Gaming Laptop | 13th Gen Intel Core i9-13900HX | GeForce RTX 4080 | 16" Mini LED 250Hz G-SYNC HDR 1000 Display | 32GB DDR5 | 2TB Gen 4 SSD | Killer Wi-Fi 6E | PH16-71-94FB
Bana da TR'ye gelmemiş gibi geldi hocam ayrıca Youtube üzerinden de incelemesini bulamadım insanlar da çok fazla bilgi karmaşası olduğu için laptoplarını mini-LED zannediyorlar neyse zaten ilk başta IPS laptop olarak almıştım 75k civarına bu özelliklere sahip üstüne de mini-LED ekranlı laptop almış olsaydım zaten değişik olurdu.
Teşekkürler

Bana da TR'ye gelmemiş gibi geldi hocam ayrıca Youtube üzerinden de incelemesini bulamadım insanlar da çok fazla bilgi karmaşası olduğu için laptoplarını mini-LED zannediyorlar neyse zaten ilk başta IPS laptop olarak almıştım 75k civarına bu özelliklere sahip üstüne de mini-LED ekranlı laptop almış olsaydım zaten değişik olurdu.
Teşekkürler

Hocam bu bantta bir cihaz alacak maddi güce sahipseniz ve heyecan seviyorsanız bence seri numarasını bildiğimiz paneli takipte olun bence. Siteye baktığımız zaman ikisinin de 40 pin olduğunu görüyoruz. Yani siz cihazın paneli değiştirince %99 mini-led takınca çalışacaktır.

NE160QDM-NZ2 - eDP (4 Lanes) , eDP1.4 , HBR3 (8.1G/lane) , 40 pins Connector
NE160QDM-NM4 - eDP (4 Lanes) , eDP1.4b , HBR2 (5.4G/lane) , 40 pins Connector

DisplayPort sürümü yükselmiş duruyor fakat eDP1.4 sürümde de 1.4bde de 240 hzleri görebiliyoruz. Ayak bağı olacağını zannetmiyorum zaten HBR3 desteği var sizin panelde. Ben açıkcası 4-5k verip bunu denerdim garanti sonrası.

Adam 2021 15" paneli 16" mini-led ile değiştirmiş. Sonuç başarılı :D Verdik zehri bakalım :D

I Replaced the Screen on my 2021 Zephyrus G15 with 16" Mini-LED

edit: fiyat konusunda yanılmış olabilirim. linktekiler hep muadil ürünmüş. siz yine de takip edin bence. eğer mini-led istiyorsanız elinizdeki canavar bozulmadığı sürece evladiyelik. bu panel de yakışır. satarken değiştirip 2.elde bile tekrar satılır bu 1250 nit mini-led 16". Fakat BOE üretimli almanız laızm. Ona dikkat edin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı