mali_sensei
Hectopat
Merhaba arkadaşlar, ben forumda bayağı araştırma yaptım ama sorularıma tam anlamıyla cevap bulamadım. Ben yeni bilgisayar topladım ekran kartı olarak EVGA 2070 Super aldım. Şimdi 2K 144Hz 1ms bir monitör almak istiyorum ama ekran kartının üstünde 1 HDMI 3 tane DisplayPort (DP) çıkışı var. HDMI ile TV'ye bağlamayı düşünüyorum bu yüzden DP ile monitöre baglaycağım. Zaten FreeSync uygulaması için de DP kullanmak gerektiği yazılmış birçok yerde. Ayrıca DP ile HDMI'ye göre daha kaliteli görüntü alındığı belirtilmiş. Şimdi benim sorum şu ekran kartı 1.4 DP çıkışına sahip ama 1.4 DP çıkışlı istediğim özellikteki monitörler 4000 TL civarında. Ben 2500 TL'ye 1.2 DP uyumlu monitör almayı düşünüyorum. Bu ikisi arasında uyum problemi olur mu? Olmaz ise bu ikisi arasında hangi model DP kablo kullanmam gerek 1.2 mi 1.4 mu? Son olarak 1.2 kablo kullanırsam 144 Hz 2K görüntü alabilir miyim? Eğer alamayacaksam boşuna bir ton para dokmeyeyim diye düşünüyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Not: Forumda birkaç başlıkta arkadaşlar bu konuda bahsetmiş ASUS VG27bq 1.2 Display Port destekleyen monitorde 1.4 Display Port kullanılır mı? - Technopat Sosyal bu konuda arkadaş aynı durum için 1.4 DP kablo taktığını ve calistiramadigini belirtmiş.
www.technopat.net
Burada da bir arkadaş bağlanabilecegini ama desteklediği DP özelliğini alabileceği yazmış.
Display Port ile 144Hz veya 240Hz görüntü alınır mı? - Technopat Sosyal
Burada da bir arkadaş tablo paylaşmış bu tablo benim dediğim özelliklerde geçerli olur mu?
Not: Forumda birkaç başlıkta arkadaşlar bu konuda bahsetmiş ASUS VG27bq 1.2 Display Port destekleyen monitorde 1.4 Display Port kullanılır mı? - Technopat Sosyal bu konuda arkadaş aynı durum için 1.4 DP kablo taktığını ve calistiramadigini belirtmiş.
Display Port 1.2 monitor DP 1.4 GPU uyar mı?
Beyler ben bir monitör aldım Display Port 1.2 destekliyor ama aldığım ekran kartında 1.4 destekliyor bı sıkıntı çıkar mı acaba?
Display Port ile 144Hz veya 240Hz görüntü alınır mı? - Technopat Sosyal
Burada da bir arkadaş tablo paylaşmış bu tablo benim dediğim özelliklerde geçerli olur mu?