DisplayPort 1.2 vs 1.4 monitör

Selam hocam. Maalesef ki bazı firmalar, monitörlerine yeterli bant desteği sağlayacak DP ve HDMI portu koymuyor. Onun yerine yenileme hızını düşürerek tam potansiyele ulaşabiliyorsunuz ancak bu sefer de yenileme hızınız kısılmış oluyor. Bunun en büyük sebebi masraftan kaçınmak istemeleridir.
Peki hocam sizin öneriniz nedir 8 bin TL'ye kadar. Aslında bu MSI benimde hoşuma gitti ama 10 bit olması güzel de kullanamadıktan sonra ne önemi var benimde anlamadım madem kullanamıyorum neden o özellik barınıyor içinde

Peki hocam sizin öneriniz nedir 8 bin TL'ye kadar. Aslında bu MSI benimde hoşuma gitti ama 10 bit olması güzel de kullanamadıktan sonra ne önemi var benimde anlamadım madem kullanamıyorum neden o özellik barınıyor içinde
FRC metoduyla 10-bit olduğu için çok da önemli değil. Native 10-bit olsaydı o zaman gerçekten etki ederdi ancak 8-bit+FRC olduğu için pek de etkilemez.

Son düzenleme:
Oled olmadıkları için hdr dan bir şey anlamazsın hocam takılma ona, ips birde zaten. hdr 400 600 bunları tutturamiyorlar bile genelde, edge lit panel hepsi.

Hikayeli oyun oynuyorsan ips değil va panel bir monitör öneririm, daha derin siyahlar alacağın bir cihaz daha göze hoş gelir. Ben daha 1000:1 verebilen bir elin parmağını geçen ips panel görmedim. Va daha mantıklı sizin durumunuz için bence.

Dying light 2 oynuyorum oyun paso akşamda geçiyor, elimde ips mevcut ipsler arasında en yüksek kontrast oranına sahip msi g242, ona rağmen çamur gibi siyahlar. Tv ye bağlayıp oynayınca va olduğu için daha bir hoş duruyor.

MSI'da DP 1.2 varken LG'de DP 1.4 var. Malzeme kalitesi olarak da LG daha iyi fakat bunlar doğrudan kullanıma etki eden şeyler değil. O yüzden, kararı siz verin.

Hayır, edemezsiniz.
Bunlar manyak mı aktif edilmeyecek özellikleri koyuyorlar oraya ya ne işe yarıyor o zaman

Oled olmadıkları için hdr dan bir şey anlamazsın hocam takılma ona, ips birde zaten. hdr 400 600 bunları tutturamiyorlar bile genelde, edge lit panel hepsi.

Hikayeli oyun oynuyorsan ips değil va panel bir monitör öneririm, daha derin siyahlar alacağın bir cihaz daha göze hoş gelir. Ben daha 1000:1 verebilen bir elin parmağını geçen ips panel görmedim. Va daha mantıklı sizin durumunuz için bence.

Dying light 2 oynuyorum oyun paso akşamda geçiyor, elimde ips mevcut ipsler arasında en yüksek kontrast oranına sahip msi g242, ona rağmen çamur gibi siyahlar. Tv ye bağlayıp oynayınca va olduğu için daha bir hoş duruyor.
Sizin gibi değerli hocalarım daha çok bilgili bu sebepten ötürü size danışıyorum hocam. Ama her zaman IPS ekran benim gözüme daha canlı gelmiştir veya god of war oynarken bile IPS ekranda vaybe dediğim çok oldu. Aslında VA panel kullanmadım deneyimim yok aynı etkiyi oda yaratacak ve daha canlı renkler alacaksam tabiki VA panel tercih etmeyi öncelik veririm. Aslında bakarsanız kullandığım TV VA panel ve gerçekten çok güzel renklere sahip. Sizin öneriniz nedir 8 bin TL'ye kadar 4K da

Son düzenleme:
Bunlar manyak mı aktif edilmeyecek özellikleri koyuyorlar oraya ya ne işe yarıyor o zaman
Maalesef hocam...
kCGA4.png

HDR400 ve 10-bit renk derinliğinden faydalanmak istiyorsanız önerdiğim LG modelini tercih edebilirsiniz.
IPS olup HDR performansında başarılı olan monitörler var. Örneğin; Dell G3223Q.
Ayrıca hepsi edge-lit değil.
Nerden en yüksek oluyor? Kanıtınız var mı?

Maalesef hocam...
Eki Görüntüle 1778315
HDR400 ve 10-bit renk derinliğinden faydalanmak istiyorsanız önerdiğim LG modelini tercih edebilirsiniz.

Nerden en yüksek oluyor? Kanıtınız var mı?
Çok saçma ya. Peki sizce VA panel mi IPS panel mi güzel canlı renkler için

Technopat Haberler

Geri
Yukarı