DisplayPort dönüştürücü ile 200 Hz alınır mı?

Max082828

Decapat
Katılım
29 Ekim 2021
Mesajlar
24
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Monitör
Excalibur
Merhaba ben monitör aldım ve 200 Hz almak için DisplayPort gerekiyormuş benim kasamda DP girişi bulunmadığı için dönüştürcü kullansam 200 Hz alabilir miyim cevaplarsanız sevinirm.
 
Şimdi olay DP'nin şekli monitöre daha çekici geldiği için daha çok yenileme hızı vermesi veya HDMI'ın tipini beğenmemesi değil. Kablonun sürümüyle yani iletme kapasitesiyle ilgili. HDMI 1.4 ile diyelim 75 Hz alınabiliyor ve sen bunu DP dönüştürücü ile kullanıyorsun yine 75 Hz alırsın. Dönüştürücü kullanmak dosya uzantısını sağ tık yapıp yeniden adlandırla değiştirmek gibidir aslında hiçbir şey değişmez. Kullandığın program wav uzantısı okuyorsa sen mp3'ü yeniden adlandırla wav gibi gösterip programa okutamazsın çünkü codec hala mp3. Kasandaki HDMI portunun sürümü ve kablonun sürümü gibi etkenler hala aynı kalcak.
 
Monitörünüzde HDMI girişi varsa ona takmış gibi çalışması lazım ama bazen işler olması gerektiği gibi olmuyor. Deneyebilirsiniz elinizde varsa.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı