DisplayPort girişi bozuldu

mikicikk

Femtopat
Daha fazla  
Yeni monitör kolu aldım. Kullandığım kablo aşırı sert ve çıkmıyor çok güç uygulamak lazım oluyor. Neyse çıkarttım her şeyi hazırladım açtım oyun oynuyorum bir anda bilgisayar kapandı sonra kendi kendine tekrar açıldı ve fanlar deli gibi hızlandı. Sonra anlık korkuyla kapattım zaten geri açtığımda ekrana görüntü gelmiyor ve fanlar aynı deli gibi hızlı dönüyor. Farklı DP kablosu denedim hiçbir şey değişmedi. Sorunun ekran kartımın girişiyle ilgili olduğunu düşünüyorum.

DP girişi bozuldu diye böyle bir sorun olacağını sanmam. Kartın anakart yuvasına tam oturduğundan emin olun, hatta çıkarıp tekrar takın. RAM'leri kontrol edin, RAM sorunu da olabilir. İşlemciden görüntü alma imkanınız varsa ekran kartını çıkarıp direkt işlemciden görüntü almayı deneyin. Eğer görüntü verirse sorunun kartta olduğu kesinleşir.

DP girişi bozuldu diye böyle bir sorun olacağını sanmam. Kartın anakart yuvasına tam oturduğundan emin olun, hatta çıkarıp tekrar takın. RAM'leri kontrol edin, RAM sorunu da olabilir. İşlemciden görüntü alma imkanınız varsa ekran kartını çıkarıp direkt işlemciden görüntü almayı deneyin. Eğer görüntü verirse sorunun kartta olduğu kesinleşir.
Benim RAM'lerde sorun var sanırsam oturmuyor slota. Arkadaşın parçalarla denedik fan hızı sorunu çözüldü ama görüntü yine gelmiyor başka ekran kartınıda denedik maalesef olmuyor.

Benim RAM'lerde sorun var sanırsam oturmuyor slota. Arkadaşın parçalarla denedik fan hızı sorunu çözüldü ama görüntü yine gelmiyor başka ekran kartınıda denedik maalesef olmuyor.
RAM'ler nasıl oturmuyor? Üst ve alt mandalı açıp RAM'i yerleştireceksiniz, ardından da RAM'in üst ve alt kısmına sırayla bastırıp mandalın kapanmasını sağlayacaksınız. Oturmamasına imkan yok. Anakart ve RAM nedir?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı