DisplayPort kablosu çok ısınıyor

Leporis

Centipat
Daha fazla  
RAM
32 GB
Ekran kartı
RTX 4060
İşlemci
R5 7500F
Arkadaşlar DisplayPort kablosu kullanıyorum fakat kasa girişinde ki soket aşırı ısınıyor bu sizce normal mi? Aynı zamanda oyunlarda anlık takılmalar yaşıyorum bununla alakalı olabilir mi?

Dosya Ekleri

• photo_2024-06-28_16-57-38.jpg
    photo_2024-06-28_16-57-38.jpg
    70,8 KB · Görüntüleme: 57
Arkadaşlar DisplayPort kablosu kullanıyorum fakat kasa girişinde ki soket aşırı ısınıyor bu sizce normal mi? Aynı zamanda oyunlarda anlık takılmalar yaşıyorum bununla alakalı olabilir mi?
Kasayı 6-8cm öne kaydırabilirsen havalandırma daha güzel olur, ısınma azalır ama ortadan kalkmaz. Takılmalar muhtemelen ısıyı iyi dağıtamadığından.

Bir de kasa sola dayalı, solda ızgara veya fan yok mu? N'apıyor o masayı mı emiyor? Oradan da hava gelsin, açın kasanın önünü : )

Son düzenleme:
Egzoz fanından dolayı ısınıyor olabilir diğer soketlerde durum ne?

Diğer soketlerde hiçbir sorun yok sadece display kablosu kasa girişi ısınıyor.

Isınması normal hem kart ısınıyor hem de egzoz fandan ısınıyor benim kabloda aynı şekilde ısınıyor, sorun yaşamıyorum.
Senin sorunun kabloyla alakalı değil muhtemelen.

Anlık takılmaların nedeni ne olabilir peki? İnternette ki çoğu yöntemi denedim.

Kasayı 6-8cm öne kaydırabilirsen havalandırma daha güzel olur, ısınma azalır ama ortadan kalkmaz. Takılmalar muhtemelen ısıyı iyi dağıtamadığından.

Bir de kasa sola dayalı, solda ızgara veya fan yok mu? N'apıyor o masayı mı emiyor? Oradan da hava gelsin, açın kasanın önünü: )

Uygun bir yer bulamadım fakat 5cm falan uzaklaştırdım duvardan ayrıca kasanın cam kapağını çıkardım bakalım nasıl bir sonuç olacak.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı