DisplayPort monitorun Hertz'ini vermiyor

Yagzmio

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Team T-Force 32GB 6000MHZ Ram
Gigabyte A620M H 6400mhz(OC) M.2 AM5 mATX DDR5 Anakart
GeForce RTX 4060 Ti 16GB
AMD Ryzen 5 7500F
MLD 1TB M500 M.2 SSD
PowerBoost PB-P3308B 750W 80+Bronze
Monitör
msi g412f
Merhaba arkadaşlar. Yeni bir sisteme geçtim ve ekran kartında DisplayPort olduğ için (2. monitörüm HDMI ve sadece 1 HDMI girişi var.) DP aldım. Ama monitorun kutusundan cıkan HDMI ile aldıgım 180 Hz tazeleme hızını DP ile maksimum 144 alabiliyorum. 180’e ayarladığımda ekran siyah oluyor 144’e geri düşüyor.

Birebir aynı durumu yaşadım hocam. Sanırım ben de geçmişte aynı bu sebepten konu açmıştım pek cevap gelmemişti. Ekran kartına DP kablosuyla monitörü bağlıyordum 165 yapınca uzun süre siyah ekranda kalıp 144'e kendini düşürüyordu. Aynı monitörün 2K olanını satın aldım birebir aynı özellikler onun içinden çıkan DP kablosuyla bağlantı yapınca şu an sorunsuz kullanıyorum.

Fakat monitörü değiştirmeden önce zorlayarak bir kere yine 165'e çekebilmiştim şu yolları izlemeyi deneyin;
NVIDIA Denetim Masası'na girip Çözünürlük değiştirme kısmından 144 Hz'de değilse 144 Hz'e alın ve Masaüstü boyutu ve konumunu ayarla sekmesinden de aynı şekilde 144 Hz'e alın. Sonra normal masaüstüne sağ tıklayarak görüntü ayarları deyip 165 Hz'e çekmeye çalışın.

Ben bir sefer bu şekilde çekebildim fakat kısa bir süre sonra yine aynı problem oluştu. Monitörümün aynı modelin 2K'sını alarak düzelttim. Monitörün kutusundan çıkan DisplayPort Kablosuyla bağladım şu an sorunsuz kullanıyorum. Kablodan kaynaklı olabileceğini de düşünüyorum. Yukarıda bahsettiğim çözümü denemenizde fayda olabilir.

DP kablosu monitörün kutusundan çıkan orjinal kablo değil ise dandik bir kablo olabilir. Kaliteli, markalı bir kablo ile demekente fayda var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı