DisplayPort sinyal yok hatası

semihds

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, benim ekran kartım MSI Gaming X 2070 Super, monitörüm ASUS VG248QG. Son 1 aydır oyunlarda sürekli olarak bir anda durduk yere ekranım gidiyor, ekran kartımın fanları bir anda %100 şekilde çalışıyor gibi ses çıkartıyor ve ekranımda DisplayPort sinyal yok hatası ile karşılaşıyorum. DP kablosunu ne kadar çıkartıp taksam da, monitörün fişini çıkartıp taksam da düzelmiyor. Sadece bilgisayara reset attığım zaman düzeliyor. Geçenlerde ekran kartımı çıkartıp tekrar taktım 3-4 gün hiçbir şekilde hata almadım ama az önce YouTube'da video izlerken aynı sorun oldu, bende buraya yazma gereği duydum. Teşekkürler.

DDU ile sürücüleri sil en son sürümü yükle. Azıcık UV yap.

Furmark ve OCCT stabilite testlerini yap. Oyundayken sıcaklık değerlerini kontrol et. Kart fazla ısındığından kendini korumaya alıyor olabilir.

Furmark ve OCCT stabilite testlerini yap. Oyundayken sıcaklık değerlerini kontrol et. Kart fazla ısındığından kendini korumaya alıyor olabilir.
UserBechmark diye bi sitede test yaptım çıkan sonuçlar böyle,
UserBenchmarks:
CPU: AMD Ryzen 5 3600X - 80.3%
GPU: Nvidia RTX 2070S (Super) - 114%
SSD: Jamesdonkey JD256 256GB - 122.7%
RAM: Corsair Vengeance RGB PRO DDR4 3200 C16 2x8GB - 68%
MBD: MSI B450M PRO-M2 MAX (MS-7B84)

Ve sanırım RAM'lerim 2100MHz'de çalışıyor 3200MHz olmasına rağmen
Sen benim dediğimi yapsana. :(
Tamam bekleticem biraz, bu konularda çok bilgili değilim.
UV nedir bu arada?
Sen benim dediğimi yapsana. :(
10 Dakikalık test sonucum.

OCCT Testini yapamıyorum Crash veriyor 10 saniye sonra.

Dosya Ekleri

• resim_2020-12-29_120532.png
    resim_2020-12-29_120532.png
    1,1 MB · Görüntüleme: 43
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı
09:05:00