Çözüldü DisplayPort ve HDMI sürümleri farklı ekran kartı ve monitör uyumlu çalışır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Gökdenizcnll

Decapat
Daha fazla  
Ekran kartım DisplayPort 1.4a ve HDMI 2.1 destekli, monitörüm ise DisplayPort 1.2 ve HDMI 1.4 destekli. Performans nasıl olur, Hz falan?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Elbette hocam. Versiyonlar geriye dönük olarak uyumludur. Daha düşük versiyonu olan ekran kartı da yüksek giriş olan donanımlarda görüntü verir ama bazı özellikleri kısıtlanabilir.
Elbette hocam. Versiyonlar geriye dönük olarak uyumludur. Daha düşük versiyonu olan ekran kartı da yüksek giriş olan donanımlarda görüntü verir ama bazı özellikleri kısıtlanabilir.

Çözüm
Geriye dönük uyumluluk olduğu için düşük olanın seviyesinde performans alırsınız. Bu durumda DP kullanırsanız DP 1.2, HDMI kullanırsanız HDMI 1.4 performansı alabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fazla aktif değilim hocam ben, buraya yazın sorularınızı cevap verenler elbet olacaktır.

Evet hocam. Oynayabilirsiniz.

Hocam anlamıyorum pek şimdi bu monitor ve ekran kartiyla sorunsuz 165 Hz oyun oynayabilir miyim?
Displayport 1.2; 1080p'de 240 Hz, 2K'da 144 Hz, 4K'da 75 Hz'i doğal olarak destekliyor.

HDMI 1.4 ise; 1080p'de 120 Hz, 2k'da 75 Hz, 4k'da 30 Hz doğal olarak destekliyor.

Display port 1.2'den iyi bir kablo alıp Full HD'de tamamen doğal olarak, 2K'da ise büyük oranda kullanabilirsiniz monitörünüzü.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…