DisplayPort vs HDMI Monitör

mustafa43

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar yeni monitör alacağım. Ekran kartım GTX 980Ti. Bu ekran kartını verimli kullanabilmek için HDMI olan bir monitör yeterli mi yoksa DisplayPort'u olan bir monitör mü almalıyım ? Fiyat farkları var çünkü.
Birisinden ekran kartın ne kadar iyi olursa olsun HDMI ile yalnızca 30 hertz alırsın demişti doğru mu ?
Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Giriş çıkış portlarından ziyade, alacağınız monitörün 2K, 4K veya 144HZ Full HD mi olacağına karar verin.
Eğer Full HD 60HZ bir monitör alacaksanız HDMI 1.4 veya DVI işinizi fazlasıyla görecektir.
Ekran kartınız güçlü bir kart, 4K 60HZ de HDMI 2.0 veya Display Port 1.2 giriş ve çıkışı olan modellere bakabilirsiniz...

Giriş çıkış portlarından ziyade, alacağınız monitörün 2K, 4K veya 144HZ Full HD mi olacağına karar verin.
Eğer Full HD 60HZ bir monitör alacaksanız HDMI 1.4 veya DVI işinizi fazlasıyla görecektir.
Ekran kartınız güçlü bir kart, 4K 60HZ de HDMI 2.0 veya Display Port 1.2 giriş ve çıkışı olan modellere bakabilirsiniz...
144 hertz Full hd almaya karar verdim.. hangi girişleri kullanmalıyım o zaman ?
Ayrıca ilginiz için çok teşekkür ederim.

Rica ederim.
Aldığınız ürün 144hz'i destekliyorsa, bu değeri hangi bağlantı ara birimini kullanarak alabileceğiniz de ürüne ait teknik bilgiler kısmında yazar.
Çoğu marka bu değeri, Display Port girişini veya çıkışını kullanarak almanızı önerir.
Hangi ürünü alacağınızı bilmiyorum ama yüksek ihtimal bu bağlantı türü, belirttiğiniz hertz değerini almanız konusunda problem çıkarmaz.
İyi Sosyaller...

Rica ederim.
Aldığınız ürün 144hz'i destekliyorsa, bu değeri hangi bağlantı ara birimini kullanarak alabileceğiniz de ürüne ait teknik bilgiler kısmında yazar.
Çoğu marka bu değeri, Display Port girişini veya çıkışını kullanarak almanızı önerir.
Hangi ürünü alacağınızı bilmiyorum ama yüksek ihtimal bu bağlantı türü, belirttiğiniz hertz değerini almanız konusunda problem çıkarmaz.
İyi Sosyaller...
Anladım teşekkürler alıcam ürün→ Asus VG248QE destekliyor sanırım.

Evet destekliyor, ayrıca kutusundan çıkan Duallink DVI kablosu ile de 144hz alabilirsiniz.
Eğer bu model olmazsa olmaz bir ürün değilse şu ürünü almanızı tavsiye ederim:
ViewSonic VG2401Mh-2 24 1ms 144Hz Oyuncu Monitörü
Aynı teknik özelliklere sahip, ayrıca 2* USB 3.0 ile göz sağlığı için önemli olan Flicker Free ve Low Blue Light özellikleri de mevcut.
Almak istediğim yerde maalesef bu monitör yok tercihimi asus yönünden yapıyim yinede bilgi için teşekkür ederim. Bilgi sagibi oldum sayenizde sağolun iyi akşamlar. :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı