Distro önerisi

temuge

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus Prime B550M-K
Ryzen 5 5600
Rx 6650 xt
Corsair Vengeance RGB RS 3200 Mhz 16X2
WD 1TB SN570
DeepCool CG540 650W
Meslek
Öğrenci
Şu an aktif olarak Windows 11 kullanıyorum ve özelleştirme anlamında neredeyse hiç özellik yok. Özelleştirme ilk şart olmak üzere hızlı distro önerilerinizi alabilirim.
Windows'a özel oyunları da oynadığımdan dolayı eğer Linux çekirdekli bir işletim sistemi önerecekseniz yanında gpumu aktarabileceğim bir emülator de önerin.

Zorin OS önerebilirim ben. İlk gelenler için iyi bence. Ayrı GPU ile aç sekmesinden tut benim AMD Radeon 8600/8700 HD ekran kartını otomatik görmesine kadar. Ama oturum açarken şifre girdiğin yerin sağ altında ayarlar tuşu var oradan Wayland'i X11 çekmen lazım ki rahat edesin. Diğer arkadaşları da dinle ondan sonra karar ver. Özelleştirme konusunu her distroda kendin yapabilirsin bu arada.

Linux tabanlı distrolarda yaklaşık 3-4 aylık deneyimim var o konuda sıkıntı çıkmaz
Zorin OS önerebilirim ben. İlk gelenler için iyi bence. Ayrı GPU ile aç sekmesinden tut benim AMD Radeon 8600/8700 HD ekran kartını otomatik görmesine kadar. Ama oturum açarken şifre girdiğin yerin sağ altında ayarlar tuşu var oradan Wayland'i X11 çekmen lazım ki rahat edesin. Diğer arkadaşları da dinle ondan sonra karar ver. Özelleştirme konusunu her distroda kendin yapabilirsin bu arada.

Distro olarak Arch benim tercihim ama uğraştırmasın dersen Mint de olabilir. Son dediğini pek anlamadım ama Windows özel oyunları oynamak için Lutris öneririm (eğer oyun Steam'de ise zaten Steam Play'i etkinleştirdiğin zaman kendiliğinden oynanılabilir olacak)

Windowsa özel oyunlar dediğim Riot ve hoyo oyunları

Linux için gpumu gören emülatör de önerirseniz iyi olur

Ben Bugün Linux'a geçtim Mint ile başladım iyi midir Zorin mi daha iyi uygulama desteği vs. açısınsan.

Arch Linux tarzında bir distro önerisi lazım ve bunun yanında gpu geçişi sağlayabilen bir emülator de söylerseniz iyi olur

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı