İşletim sistemi önerisi

RAM'ım şu an 8 GB ve bazen disk otomatik onarıma girdi bugün.
Yanlış hatırlamışım, kusura bakmayın. 8 GB'de Windows'un kendisi için yeterli ama şüpheniz varsa attığım rehber ile teste sokun geceleyin, sabaha bakarız sonuçlara.

yani şu an aldığım 4 aylık HDD diskim güzel mi?
Hayır değil. Günde 10 saat çalışsa, 10 yıl civarı bir HDD olması bi kenera. Ölü sektör var ve zamanla bunlarda yayılabiliyor, oyüzden sıkıntılı durumda. Gene oyun indirir oynarsınız, en kötü HDD ölür tekrar indirirsiniz ama Windows varken çökme, mavi ekran sorunları bi kenera bozulursa komple sistem gider.

Yanlış hatırlamışım, kusura bakmayın. 8 GB'de Windows'un kendisi için yeterli ama şüpheniz varsa attığım rehber ile teste sokun geceleyin, sabaha bakarız sonuçlara.

Hayır değil. Günde 10 saat çalışsa, 10 yıl civarı bir HDD olması bir kenera. Ölü sektör var ve zamanla bunlarda yayılabiliyor, o yüzden sıkıntılı durumda. Gene oyun indirir oynarsınız, en kötü HDD ölür tekrar indirirsiniz ama Windows varken çökme, mavi ekran sorunları bir kenera bozulursa komple sistem gider.

Günde 5 saat çalışıyor ama hafta içi 3-4 saaat falan oyun fazla yüklemiyorum artık hiçbir oyun sarmıyor beni :(

Son düzenleyen: Moderatör:
Günde 5 saat çalışıyor ama hafta içi 3-4 saaat falan oyun fazla yüklemiyorum artık hiçbir oyun sarmıyor beni :(
Dönem dönem olur o tarz durumlar hocam. Böyle zamanda farklı türde oyun oynamak veya ara vermek gerek.

Dönem dönem olur o tarz durumlar hocam. Böyle zamanda farklı türde oyun oynamak veya ara vermek gerek.

Battlefield Call of Duty Modern Warfare'den sonra artık oyunlar sarmıyor neyse ben bir ara atlas OS kurarım.

Hocam bir de size sorum olacak ben şimdi PC kasamı TV bağlarayarak oyun oynamak istiyorum bunun için hdm kablo aldım bir de Bluetooth USB aldım benim PS 3 controler kablolu değil de aldığım USB ile bağlamak istiyorum diğer kolu da bağlayabilir miyim yani 1 USB Bluetooth"a 2 kol bağlanabilir mi scptolkink ile kurmam gerekli dedi bazı arkadaşlar @He stole my money.

1758489776960.png

Bu kabloyu ve bu USB aldım.

1758489854918.png

@He stole my money

Son düzenleme:
Hocam bir de size sorum olacak ben şimdi PC kasamı TV bağlarayarak oyun oynamak istiyorum bunun için hdm kablo aldım bir de Bluetooth USB aldım benim PS 3 controler kablolu değil de aldığım USB ile bağlamak istiyorum diğer kolu da bağlayabilir miyim yani 1 USB Bluetooth"a 2 kol bağlanabilir mi scptolkink ile kurmam gerekli dedi bazı arkadaşlar @He stole my money.

Eki Görüntüle 2577486

Bu kabloyu ve bu USB aldım.

Eki Görüntüle 2577487

@He stole my money
O tarz uygulama lazım çünkü Windows Dinput denen PlayStation girdisi desteklemiyor. O uygulamayı indirmeyi unutmayın.

Ayrıca hocam kurallar gereği alakasız konu için yeni konu açın yoksa yaptırım uygulanmakta.

O tarz uygulama lazım çünkü Windows dinput denen PlayStation girdisi desteklemiyor. O uygulamayı indirmeyi unutmayın.

Ayrıca hocam kurallar gereği alakasız konu için yeni konu açın yoksa yaptırım uygulanmakta.

Ben Aternos'u seçtimde hocam ama PC de format atmak istiyorum bu yüzden sıfırladıktan sonra AMD uygulaması sürücüler falan bunları hepsini kolay şekilde indirme için bir uygulama var mı?

O tarz uygulama lazım çünkü Windows dinput denen PlayStation girdisi desteklemiyor. O uygulamayı indirmeyi unutmayın.

Hocam bir de şimdi Rufus standart sürümü indirdim atlas OS 22h sürümü Türkçe olanı indirdim format atacağım bitince size tekrar yazarım.

Bismillah diyerek Rufus yazmaya başladı.

Hocam Rufus'e her şey yazdım etim ama BIOS girerken benim USB görmeyip başlatmayı yor formatı USB de görmüyor ne yapacağım acil yardım lütfen @He stole my money.

Sadece HDD disk görünüyor

Dosya Ekleri

• IMG_20250922_112836.jpg
    IMG_20250922_112836.jpg
    174,9 KB · Görüntüleme: 5
Son düzenleme:
Ben Aternos'u seçtimde hocam ama PC de format atmak istiyorum bu yüzden sıfırladıktan sonra AMD uygulaması sürücüler falan bunları hepsini kolay şekilde indirme için bir uygulama var mı?
Yok hocam. O tarz uygulamalarda aynı şekilde sakıncalı, asla bulaşmayın.

Hocam bir de şimdi Rufus standart sürümü indirdim atlas OS 22h sürümü Türkçe olanı indirdim format atacağım bitince size tekrar yazarım.

Bismillah diyerek Rufus yazmaya başladı.

Hocam Rufus'e her şey yazdım etim ama BIOS girerken benim USB görmeyip başlatmayı yor formatı USB de görmüyor ne yapacağım acil yardım lütfen @He stole my money.

Sadece HDD disk görünüyor
Normal Windows kurup, onun üstüne AtlasOS'u kuruyormuşsunuz hocam, video atmıştım:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yok hocam. O tarz uygulamalarda aynı şekilde sakıncalı, asla bulaşmayın.

Normal Windows kurup, onun üstüne AtlasOS'u kuruyormuşsunuz hocam, video atmıştım:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ama bu adam format atmıyor, ben komple sıfırdan atlas ile başlamak istiyorum o yüzden.

@He stole my money

Son düzenleme:
Ama bu adam format atmıyor, ben komple sıfırdan atlas ile başlamak istiyorum o yüzden.

@He stole my money
Ne yazıkki öyle birşey yok. AtlasOS'un bizzat yapımcılarıda "Windows'un üzerine..." şeklinde belirtmişler. İlk Windows kurup, üstüne AtlasOS kuruyorsunuz.

Binevi ilk yatağı kurup, sonra çarşafı seriyorsunuz gibi düşünün. Direk çarşaflı yatak yok.

Ne yazık ki öyle bir şey yok. AtlasOS'un bizzat yapımcıları da "Windows'un üzerine..." şeklinde belirtmişler. İlk Windows kurup, üstüne AtlasOS kuruyorsunuz.

Bir nevi ilk yatağı kurup, sonra çarşafı seriyorsunuz gibi düşünün. Direk çarşaflı yatak yok.

Tamam şimdi kurdum sorun bitti sağ olun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı