Divinity: Original Sin oyununda nasıl ilerlenir?

Tylerdurden1

Megapat
Daha fazla  
Divinity: Original Sin 1 ve 2'yi biraz oynadım ama oyun oyuncunun elinden hiç tutmuyor. Ama oyunlar güzel oynamak istiyorum bilenler yardımcı olabilir mi? Belli bir yerden sonra ilerleyemiyorum takılıp kalıyorum. Haritayı 2 3 kere tekrardan geziyorum ama olmuyor.

Görevleri yapamadım. Herkesle tek tek konuşmam lazım sanırım?
Görevleri okumanız ve mantık yürütmeniz çok önemli. Tabii İngilizce oynuyorsanız İngilizce bilgisi de önemli epeyce. Çünkü klasik oyunlardaki gibi A noktasına git X isimli NPC ile konuş şunu öldür ve gel gibi görevler vermiyor oyun size. En azından çoğu görev için böyle bu. 2. oyunda ikinci bölgeye geçtiğinizde iyice zıvanadan çıkıyor bu durum mesela :) Koskoca bir şehirde yüzlerce npc ile konuşmanız gerekebiliyor.

Misal Divinity: Originial Sin 2'de ilk bölgedeki yeraltındaki arena görevi için yüzeydeki bir kadın NPC, eğer arenadaki düelloyu kazanırsanız boynunuzdaki tasmayı çıkartırım diyor. Görev açıklamasında ise arenada düello kazan diyor o kadar... Arenaya nasıl gidileceğini söylemiyor, hangi npc ile konuşacağınızı söylemiyor vs vs. Siz gezinirken oyun sizden şehrin tam ortasında bir kapak bulduğunuzda ve arenaya geçişin orası olabileceğini düşünmüş olmanızı bekliyor. Veya bir başka kadın npc ile sohbet ederken arena ile ilgili bir diyalog olduğunu fark etmeniz gerekiyor. Çünkü son arena şampiyonun hikayesinden bahsediyor. Gibi gibi... Mesela sadece "konuşmayı yaptığınız kişinin tasmasını çıkartacağını" da söylemiyor görevi veren kadın. Partinizin bir üyesinin (sizin ana karakterinizin) tasması çıkıyor gerisini bırakıyor.

Maalesef Divinity serisi böyle. Herkesle konuşmanız gerekiyor bir bakıma. Üstelik konuşurken de öyle hızlı hızlı geçmeniz istenmiyor. Her diyalog bir şeyleri çözmenize, anlamanıza yardımcı olabiliyor çünkü.

Zaman ve emek istiyor gerçekten. Ama bağımlılık yaratıyor adeta. Bu tarz oyunlardan sonra diğer RPG'ler çok boş gelmeye başlıyor insana. Oynamadıysanız Baldur's Gate 3'ü de şiddetle tavsiye ederim. Aynı firmanın en kapsamlı ve yeni oyunu. Hem de full Türkçe desteği var. Yabancı diliniz yeterli değilse çok rahat edersiniz BG 3'te bu açıdan.

Tavsiyem, bu tip oyunların çok ciddi youtube rehber videoları oluyor. Büyük youtuberlardan ziyade bu oyunlara emek veren oyuncuların 8-10 saatlik oynanış videoları, görev görev tek tek rehber videoları falan oluyor. Takıldığınız yerlerde o videolardan yararlanmanabilirsiniz. Zaten oyuna biraz alışınca, sistemi kavradıkça siz de aaa bu böyle olur muhtemelen demeye başlıyorsunuz bir yerden sonra. Sonrası da çorap söküğü gibi geliyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı