tabiki verebilirsin kalori açığı vererek iyi forumlarArkadaşlar sabah kahvaltisinda sadece yumurta zeytin domates salatalik vb şeyler yiyorum ve asla ekmek vs yemiyorum. 5 gibi dişarı çıkıp 1 saat Max tempoda yürüyüş yapıyorum, akşam sadece yulaf ezmesi yiyorum. Bazı akşamlar protein de tüketiyorum. Sizce kilo verebilir miyim? 2 3 aydir yapiyorum.
Tesekkurler aslinda benim burda merak ettigim yaptigim sey dogru mu? Beslenmem dogru mu?tabiki verebilirsin kalori açığı vererek iyi forumlar
Bu kadar özenli yorum yazdiginiz için minnettarim hatta şuan yürüyüşteyimİlla yulaf yemek zorunda değilsin. Yulafı kahvaltıda da tüketebilirsin. Akşam evde yemek yapılıyorsa onu da yiyebilirsin. Şekeri, abur cuburu, ve ekmeği kes veya ekmeği kahvaltıda tam tahıllı tüket eğer kahvaltı yetmiyorsa. Yani sen kendini biliyorsun zaten. Yediklerinin ne kadar fazla olduğunu ve kalitesinin de farkındasındır eminim.
Sadece kendini strese sokacak kadar az yeme. Kimi birden bırakabilir kimisi azar azar. Mesela ben çaya çok şeker atardım şimdi atmıyorum. Önce 1 taneye düşürmüştüm. Sonra hiç atmadım. Kendine göre uyarlaman gerekiyor. Yani kötü alışkanlıklarını değiştirmeye çalış. Olay kilo vermek değil aslında. Doğru beslenmeye başladığında istemeden bile kilo verebilirsinçünkü sağlıklı şeylerden doyana kadar yemek aslında insanı tok tutacaktır. Üstüne yürüyüş yapabilirsen biraz direnç egzersizleri ile eğer özel bir sağlık sorunun yoksa vereceğine inanıyorum.
Yürürken de yapabilirsen biraz yavaş yürü sonra hızlan, sonra yine yavaş sonra yine hızlan. Bu şekilde biraz HIIT tarzı yapabilirsin. Yani 1 saat full tempo yerine daha iyi olur kanımca.
Bazı günler enerjin az olabilir yeter ki devamlılığın olsun. Bir süre sonra adapte olduğunda eskisinden daha kolay geleceğine eminim.
2 3 aydır yapıyorsan zaten kilo verebilmen lazım. Sık tartıya çıkma. Aynada bile biraz anlayabilirsin. Giydiğin kıyafetlerden de anlaşılabilir. Kemerinden hatta.
Ben yürüyüş yapmadan biraz beslenmeme dikkat ederek ve hergün 25 dk Focus T25 yaparak 85 lerden 68 lere kadar inmiştim. Sanırım 3 4 ay civarında.
Şöyle bir program. HIIT tarzı olduğu için biraz zorlayıcı olabiliyor. Ancak tabi ki birebir yapamıyordum başta olduğu kadar yapıyordum. Kolay versiyonu da yandaki kadın yapıyordu. Tabi bunu her gün yapmadım. Bu sadece haftanın 1 gününden örnek. Bir başlayınca bırakamıyorsunuz fena bağımlılık yapıyor. Tabi bu bittikten sonra biraz kaslar sönüyor o yüzden sonrasında direnç egzersizleri yapmak şart.
Tabi spor yapmadan önce doktora görünmekte fayda var her zaman.
Rica ederim faydalı olacaksa ne mutlu bize.Bu kadar özenli yorum yazdiginiz için minnettarim hatta şuan yürüyüşteyimkahvaltim bana yetiyor. Arada aksam yemekleride yiyorum ama bazen saglikli olmaz bildiginiz gibi. Seker ekmek hicbir turlu yemiyorum gorunusumde fark var ben gene de oneri almak için açtim tesekkur ederim 25 dakikalik antrenmani da yapabilirim
tabiki verebilirsin kalori açığı vererek iyi forumlar
Tekrardan teşekkür ederim. Hayir kilo verdim tabiiki ayrica bu dediğiniz programı uygulamaya başlayacağım ayrica evde şinav ve mekikde çekip dumbell ile hareketlerde yapiyorum.Rica ederim faydalı olacaksa ne mutlu bize.
Sen bildiğin yoldan şaşma bence. Yani illa birinin dediğini yapman gerekmiyor. Yeter ki bir şey yap. Sana hangisi iyi geliyorsa onu yap. Yürüyüş rutini oluşturmuşsun zaten. Bence aynen öyle devam edebilirsin. Kendin de evde barfiks varsa çok iyi olur tabi veya mekik şınav basit temel vücut ağırlıklı direnç egzersizlerini ufak ekleyebilirsin.
Program 3 aşamadan oluşuyor Alpha, Beta ve Gamma diye o yüzden programı indirmeden tek videoyla yapman maalesef mümkün değil.
Alpha seviyesi aşağıdaki gibi ve ekipmana gerek yok. Beta da da ekipman istemiyor. O bir üst seviye. Daha zorlayıcı. Ama Gamma aşamasında ekipman gerekiyor ya ağırlık yada direnç lastiği. Gammaya pek gerek kalmıyor.
Attığım video sadece Cardio günü için yapılan antrenman. Cuma duble yaptırmaya çalışıyor. Pazar ise esneklik yani stretch günü.
Dediğim gibi hangi şekil kafana yatıyor sana uygunsa onu yap. Ama 2 3 aydır yapıp kilo vermediysen bir şeylerde sorun var demektir.
Eki Görüntüle 2585860
Rica ederim. İdeal kilona yakınsan bu programı yapmana gerek yok. Şu anda da yapmana gerek yok. Kilo veriyorsan doğru yapıyorsun demektir yani bir bakıma diyelimTekrardan teşekkür ederim. Hayir kilo verdim tabiiki ayrica bu dediğiniz programı uygulamaya başlayacağım ayrica evde şinav ve mekikde çekip dumbell ile hareketlerde yapiyorum.
Siz öyle diyorsaniz.. ideal kiloma cok yakinim 8 kilo sadece. Tesekkurler tekrardan..Rica ederim. İdeal kilona yakınsan bu programı yapmana gerek yok. Şu anda da yapmana gerek yok. Kilo veriyorsan doğru yapıyorsun demektir yani bir bakıma diyelim
Direnç egzersizleri de yapıyorsan bence gayet yeterli şimdilik. Yaptıkların yeterli görünüyor ev için.
Neden diyorum çünkü program seni yoracaktır ve yürüyüşe veya ağırlık çalışmana mani olabilir. Ben bu programı yaparken sadece bunu yapıyordum. Yürüyüş veya ağırlık yapmadım.
Kilo veriyorsan ve vücudun şekilleniyorsa şınav mekik dambıl çalışıyorsan bu tarz bir programa aslında ihtiyacın yok.
Ben yaptığım sırada hızlı kilo verdirdi ama kaslar da tabi biraz eridi. Protein ağırlıklı beslenmeye de önem vermedi tabi. Ama sonrasında programı bırakıp evde ağırlık çalışınca kaslar toparlamıştı.
O yüzden senin için gerekli görmüyorum. Ama tabi karar senin.
Ben uzman değilim ama bu şekilde düşünüyorum. Yine de karar senin belki her gün değil de arada yapmak istersen hoşuna giderse ekstra kardiyo gibi düşünebilirsin veya yürümek istemediğin zamanlarda 25 dk yapıp bitiririm diye bakabilirsin. Vücudumun biraz farklı yerleri çalışır diye düşünebilirsin veya bunları yapmaktan biraz sıkıldım değişiklik olsun biraz diyerek de yapabilirsin arada. Karar senin.Siz öyle diyorsaniz.. ideal kiloma cok yakinim 8 kilo sadece. Tesekkurler tekrardan..