Dizüstü Bileşen Değiştirme

Ayas.

Kilopat
Katılım
21 Ocak 2014
Mesajlar
1.283
Makaleler
1
Yer
Ankara
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Laptoplarda bazı modeller hariç ekran kartı işlemci gibi bileşenler değiştirilmez deniyor bunun nedenini açıklayabilir misiniz? Değiştirilmiyorsa neden değiştirilebilir modellerde ne olması gerek gibi açıklarsanız sevinirim. Ve son olarak herhangi bir laptopa ram takviyesi yapılabilir mi?
 
Ram takviyesini belirli çerçeveler içerisinde yapabilirsin elbette. Ve bu garantini etkilemez. Fakat ekran kartı ve işlemcide olay biraz değişir. Günümüz laptoplarında, genel olarak (oyun serileri hariç) ekran kartı diye adlandırılan parça kart değil anakarta tümleşik bir chip şeklindedir. Ve bunu değiştiremezsiniz. İşlemci'ye gelecek olursak U serileri hariç, örnek veriyorum P6200 işlemcili bir notebook i3 yapılabilir, (daha önce birçok kez yaptım).
Sonuç olarak belirli gözle görülür göreceler haricinde notebook'larda upgrade işlemi masaüstü kadar son kullanıcının yapacağı seviyede değildir.. Disk ve ram hariç..
 
Peki mxm diye bir şey varmış onun olup olmadığını nasıl anlayacağız? Ve o işlemcilerdeki U nedir onuda açıklarmısın.
 
U diye adlandırılan işlemciler ultrabook seviyesi enerji seviyesi minimize olup performansı optimum seviyede olan ürünlerdir. Şahsen 15.6 cihaz alıp U işlemcili notebook'lara sıcak bakmıyorum. MXM ise özellikle MSI ve Monster marka notebook'ların kullandığı GTX serisi ekran kartlarında olur. Ki bu seviyede bir cihaz alacaksanız ekran kartını yakın zamanda değiştirme gereği duymazsınız. Diyelim ki duydunuz sayın Recep Baltaş'ın bu konuyla ilgili bir videosu vardı onu izleyebilirsiniz. Öncelikle uyumlu olması gerekir. Bios update gerekir ve enerji tüketimi arttığından adaptör değişimi gerekir..
 
DDR2 platformuna sahip ise dediğiniz doğrudur. Fakat DDR3 ise tek slotta 2 olduğunu farzedersek yanına 4 ekleyip 6 yapabilirsiniz. Cihazın modeli nedir?
 
Ara modelini vermediğiniz için cihazınızı i3 farzedip, 6 gb ram'i kesinlikle göreceğini söylüyorum. Ayrıca cihazınız max 8 gb ram destekliyor..

Örnek olarak;
Ürün Kodu=445956690
15.6" 1366 x 768 16:9 LED Ekran
Intel Core i3 380 2.53 GHz Çift Çekirdekli İşlemci
Intel HM55 Mobile yongaseti
2 GB DDR3 SODIMM, 8 GB Bellek desteği
320 GB SATA 2,5" Disk
1 GB Intel HD ob Ekran Kartı, DirectX 10 desteği, VGA + HDMI
DVDRW +/- Dual Layer Sürücü
9-in-1 Çoklu Kart Okuyucu
Express 34 Kart Yuvası
 

Geri
Yukarı