Dizüstü Bilgisarda Soğutucu fan gerekli mi ?

lastbal06

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Makina operatörü
Merhaba, konuyu doğru yere açmışımdır umarım. En yakın burasıdır diye düşündüm. Asus X550JK modelini kullanıyorum. Genelde BF4 oynuyorum ve download yapıyorum. Bilgisayarı fazla zorlamamak için orta halli bir soğutucu almayı düşünüyorum. Sadece oyunlarda kullanacağım. Sizce bu tip soğutucuların bilgisayara ne gibi bir faydası var ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok aman aman bir fark bekleme ama yüzde 20 gibi bir sıcaklık düşüşü yaşatacaktır. Download ettiğinde sıcaklık pek artmaz çünkü pek bi yük binmez pc ye ama oyunda CPU ve GPU ya yük bindikçe ısınması doğaldır.Bundan dolayı oyunlarda kullanırsan daha iyi sonuç alırsın diye düşünüyorum

Çok aman aman bir fark bekleme ama yüzde 20 gibi bir sıcaklık düşüşü yaşatacaktır. Download ettiğinde sıcaklık pek artmaz çünkü pek bi yük binmez pc ye ama oyunda CPU ve GPU ya yük bindikçe ısınması doğaldır.Bundan dolayı oyunlarda kullanırsan daha iyi sonuç alırsın diye düşünüyorum
Biraz önce BF4 oynarken ısı değerlerine baktım bana çok yüksek geldi. Alalı 2 ay oldu daha.

D83jd3.png

Normal bu ısılar zaten hiçbişey yapmasan sadece dursa bile 50 derecede çalışır. 80 derece normal bir sıcaklık oyun oynarken çıkabiliyor bu sıcaklığa.Bilgisayarı biraz rahatlatabilir fan alırsan ama dediğim gibi 80 den 50 60 a düşmesini bekleme.

Degerlerin yüksek bence aynı pc kullanıyoruz sonucta forumda baska arkadas fanın ters takılabilme ihtimali oldugunu söyledi belki sendede aynı sorun mevcuttur

Yakın zamanda bir soğutucu alacağım ama bilgisayara bir sorun yaratmaz değil mi ? Bazı yerde bu değerin çok fazla olduğunu söylüyorlar.

Degerlerin yüksek bence aynı pc kullanıyoruz sonucta forumda baska arkadas fanın ters takılabilme ihtimali oldugunu söyledi belki sendede aynı sorun mevcuttur
Sorunu nasıl çözebilirim ? Çok rahatsız edici bir ses çıkıyor. Senin ısı değerleri nasıl?

Ekran kartını bi kere 70 gördüm normalde 65'i geçmiyor. İşlemcide oyunlarda 58 üstü görmedim. Far cry 4, Unity, Watch dogs, Shadow Mordor gibi ağır ve yeni oyunlarda. Üstelik ultrada.

Ekran kartını bi kere 70 gördüm normalde 65i geçmiyor.İşlemcide oyunlarda 58 üstü görmedim.Far cry 4,Unity,Watch dogs,Shadow Mordor gibi agır ve yeni oyunlarda üstelik ultrada
Sorunu nasıl halledebilirim ? Servise yollamam gerekli mi ya da kendimde halledebilir miyim ?

Bilemiyorum. İçini açma ama servisi ara bir sor. Bu değerler normalmi başka arkadaşlar bunların çok altında değer alıyorlar diye.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı