Dizüstü bilgisayar düz alanda çok ısınıyor

Dynamike Şaban

Centipat
Merhaba. Benim dizüstü bilgisayarım düz alanda çok ısınıyor ama altına kitap koyunca fan çok çalışmıyor. Acaba neden?

Casper Nirvana 4 GB RAM 2 GB ekran kartı 2.50 GHz.

Hocam şöyle söyliyeyim. Laptopların soğutma sistemleri eğer Gaming tarzı ağır ürünler değilse pek sağlam sayılmaz.
İyi soğutma sağlamıyorlar.
Bundan dolayı laptop soğutucusu alman en mantıklı olanı. Ben şahsen 3 yıl kadar giriş seviye laptop kullanmıştım. İlk 6 ay aşırı ısınma vardı. Daha sonrasında Zalman soğutucu aldım. Sonrasında ısınma sorunum olmamıştı.

Ayrıca şundan da yapıyor olabilir. Laptopların içi gün geçtikçe tozlanıyor. Tozlandığı için de iyi çalışmıyor soğutması. 2 ay önce arkadaşın laptopibunu temizlettik macunlarını yenilettik. Büyük oranda ısınma problemi çözüldü.

Merhaba. Benim dizüstü bilgisayarım düz alanda çok ısınıyor ama altına kitap koyunca fan çok çalışmıyor. Acaba neden?

İlk olarak bunun kesin sorunu (sistemsel bir sorun yok ise) laptop'ta ki tozlanmadır.
Fanları güzelce temizleyin, işlemciye termal macun sürün.
Eğer yine çok ısınıyor ise, soğutucu alın 100 TL gibi bütçeye güzel soğutma sağlayabilir.

Düz zeminde kasanın altı kapandığı için hava alamıyordur. Hava alamayınca da ısınıyordur. Linkteki ürünün benzerleriyle sorununu çözebilirsin. Bütçeni bilmediğim için örnek olarak paylaşıyorum.

.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı