Dizüstü bilgisayar ekran kayıyor

Lyraes

Hectopat
Merhabalar, 2014 yılında aldığım dizüstü bilgisayarımı 1 ay önce tamire verdim ve daha dün elime ulaştı. 2 3 tane tamirci gezdik ve en son verdiğimiz yer bilgisayarın tüm sorunlarını halletmiş fakat ekran kartı değişmiş gözüküyordu 840M olan ekran kartım GT 820M gözüküyor bilgisayarcıya sorduğumda anakarttaki parçalar değiştiğinden öyle gözüküyordur farklı ekran kartı uymaz zaten dedi fakat bu gün bilgisayarı açtığımda farklı uygulamalar ve oyunlarda ekran kayması oluyor görüntü ekrana tam oturuyor ama bir şeye tıkladığımda ona değil hemen yanındakine tıklıyor bunun sebebi ne olabilir?

Ek olarak bilgisayara format atıp Windows 8.1 Pro yükleyip KMS lisansıyla etkinleştirmişler ben bu bilgisayarı ilk aldığımda Windows 8.1 SL idi ve ben Windows 10 Home'a yükselttim, bunla alakası olabilir mi?

Merhabalar, 2014 yılında aldığım dizüstü bilgisayarımı 1 ay önce tamire verdim ve daha dün elime ulaştı. 2 3 tane tamirci gezdik ve en son verdiğimiz yer bilgisayarın tüm sorunlarını halletmiş fakat ekran kartı değişmiş gözüküyordu 840M olan ekran kartım GT 820M gözüküyor bilgisayarcıya sorduğumda anakarttaki parçalar değiştiğinden öyle gözüküyordur farklı ekran kartı uymaz zaten dedi fakat bu gün bilgisayarı açtığımda farklı uygulamalar ve oyunlarda ekran kayması oluyor görüntü ekrana tam oturuyor ama bir şeye tıkladığımda ona değil hemen yanındakine tıklıyor bunun sebebi ne olabilir?

Ek olarak bilgisayara format atıp Windows 8.1 Pro yükleyip KMS lisansıyla etkinleştirmişler ben bu bilgisayarı ilk aldığımda Windows 8.1 SL idi ve ben Windows 10 Home'a yükselttim, bunla alakası olabilir mi?
Geçmiş olsun.

Dizüstü bilgisayarlarda MXM slotu olmadan ekran kartı değiştirilemez. MXM slotu yıllar önce ömrünü yitirdi zaten. Geforce 800M serisi de anakarta gömülü ekran kartları yani farklı bir ekran kartı ile değiştirilmesi mümkün değildir. Öncelikle Driver Display Uninstaller programını bilgisayara kur. Ardından bilgisayardan yeniden başlat tuşuna basmadan önce sol shift tuşuna basılı tut ardından yeniden başlat tuşuna bas. Karşına bir menü gelecek oradan gelişmiş seçeneklere gir. Başlangıç ayarlarına gir 8 veya 9 tane seçenek gelecek hemen altta yeniden başlat tuşu olması lazım. Yeniden başlat tuşuna bastıktan sonra klavyeden 4 numaralı tuşa basman lazım yani Güvenli Mod'u seçmen lazım numarası farklı olabilir lakin genel de 4 numaralı tuş ile açılır. Güvenli Mod'a giriş yaptıktan sonra Driver Display Uninstaller programını aç ve aygıt olarak ekran kartını marka olarak NVIDIA'yı seç ve tüm güncellemeleri sil. Sonra bilgisayarı kapat ve yeniden aç NVIDIA'nın sitesinden hangi işletim sistemini ve kaç bit olduğunu biliyorsan oradan seç. Ekran kartı serisi olarak Geforce 800M series seç ve ekran kartını GT840M olarak seçmen lazım. Doğru driver kullanarak sorununu çözebilirsin. Yanlış driver kurulmuş belli ki.

Geç cevap verdiğim için üzgünüm kusura bakmayın, bilgisayara 1 2 ay sonra tekrar bir format atmayı düşünüyorum. Şu an Online dersler falan için kullanacağım için dediklerinizi henüz uygulamadım. Format attıktan sonra deneyeceğim, yardımlarınız için teşekkürler :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı