Dizüstü bilgisayar için AMD vs Intel

Mikro

Kilopat
Merhaba, 3000 TL civarlarında bir laptop almayı düşünüyoruz. AMD'nin son zamanlarda çıkış yaptığının farkındayım ama laptop için hangisi daha mantıklı? Arada kaldığım işlemci modelleri i5 8250U-8265U'dan birisiyle Ryzen 5 3500U serisi. Sizce hangisi, neden tercih edilmeli? Bir de HP marka laptop ile Ryzen 5 3500 yan yana gelirse sıcaklık sorunuyla karşılaşılır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptop size güzel bir soba deneyimi sunabilir. Bildiğim kadarıyla intel laptoplarda o seviyede daha iyi

Hocam HP marka 8 GB RAM, AMD Radeon 520, Intel Graphics 620 ve Intel i5 8250U 1.6 GHz (turbo 3.4 GHz) 1 TB 5400 RPM HDD içeren bir laptoba sahibim. İşlemci tamamen katla çöpe at bir işlemci. Bir oyun bilgisayarı olmadığını biliyorum ama ne renderda ne de işlemci gerektiren oyunlarda beni tatmin etmiyor. En basitinden CS:GO için en en en düşük ayarlarda bu bilgisayarda aldığım en yüksek değer 120 FPS. Uzun lafın kısası başka alternatifin varsa 8250u'dan hatta U serisinden uzak dur.

Hocam HP marka 8 GB RAM, AMD Radeon 520, Intel Graphics 620 ve Intel i5 8250U 1.6 GHz (turbo 3.4 GHz) 1 TB 5400 RPM HDD içeren bir laptoba sahibim. İşlemci tamamen katla çöpe at bir işlemci. Bir oyun bilgisayarı olmadığını biliyorum ama ne renderda ne de işlemci gerektiren oyunlarda beni tatmin etmiyor. En basitinden CS:GO için en en en düşük ayarlarda bu bilgisayarda aldığım en yüksek değer 120 FPS. Uzun lafın kısası başka alternatifin varsa 8250u'dan hatta U serisinden uzak dur.
CSGO demişsin birde düşük çözünürlük demişsin. CSGO işlemciye en çok ihtiyaç duyan oyunlardan biri düşük çözünürlükte ise yük tamamen işlemciye biniyor. Bu ayarlarda 120FPS alman işlemcinin gayet güzel iş çıkarttığını gösterir.

CSGO demişsin birde düşük çözünürlük demişsin. CSGO işlemciye en çok ihtiyaç duyan oyunlardan biri düşük çözünürlükte ise yük tamamen işlemciye biniyor. Bu ayarlarda 120FPS alman işlemcinin gayet güzel iş çıkarttığını gösterir.

İşlemcinin güzel işine şöyle bir örnek vereyim madem hocam, Repacklenmiş 10 GB'lık bir oyunun kurulması bu işlemcide 4.5 saat sürüyor :D Ayrıca verdiğim değer Cache haritasi için geçerliydi, Dust 2'de 85 üzeri değer görmedim. Nuke oynamaya yüreğim zaten yetmedi.

Render üzerinden gidecek olursak, herhangi bir efekt vs. içermeyen, sadece bir kaç farklı videodan alınan kesitlerinden bir araya getirilerek aynı görüntü kalitesinde birleştirilmesi işleminin renderı 3 dakikalık bir video için ortalama 20-30 dk. arası sürüyor.

Nereden bakarsanız bakın 8250U benim kullanım alanlarım için re-za-let bir işlemci.

En yükseklere ayarlara almam rağmen 115-120 FPS alıyorum İ5 7300HQ ile. Frekansı düşürmesi dışında performansı gayet iyi.

İşlemcinin güzel işine şöyle bir örnek vereyim madem hocam, Repacklenmiş 10 GB'lık bir oyunun kurulması bu işlemcide 4.5 saat sürüyor :D
Dostum ne bekliyorsun anlamadım. U serisi bir işlemci kullanıyorsun. Yani Ultrabook. Ultrabooklar performans değil pil odaklı işlemcilerdir. Isınmasın, ufak tefek işleri görsün, şarjı uzun gitsin mantığıyla üretilir ve ona göre fiyatlandırılır. Sen şimdi bundan performans bekliyorsun. Volkswagen 2.0 Biturbo motoruda var 1.0 motoruda var ikisi de motor ve Volkswagen aynı performansı mı versin yani? Biri güç biri yakıt odaklı aynısı burada da geçerli.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı