Merhaba. Halihazırda dizüstü bilgisayarımda 4 GB RAM mevcut ve 1 de boş slot var. 4 GB RAM ilave edip bir de SSD takacağım. Bilgisayara takılan SSD'ler laptopa takılabiliyor mu? Ayrıca CPU-Z sonuçlarını eke bırakıyorum. Uygun RAM'i söyler misiniz?
Sen RAM'i DDR3 12800 kodunda bakacaksın ve bu kodda olan RAM alacaksın miktar fark etmez ama 12800 kodu frekansı belirler ve bu koddaki RAM'ler belli frekanstadır. SSD'yi ise 480 GB almanı öneririm oyun oynayacaksan yok oynamıyacağım dersen 120'lik bile yeter o sisteme.
CD ROM'unu çıkarıp bir aparat yardımıyla oraya bilgisayarın içindeki harddiski takıp içteki yuvaya SSD takmayı planlıyorum. Sonra da boş olan slota 4 GB RAM takıp toplamda 8 GB RAM kullanırım diye düşündüm. SSD olarak SanDisk isimli bir marka gördüm, fiyatı da gayet makul.
SanDisk 240 GB SSD Plus SDSSDA-240G-G26 2.5" SATA 3.0 SSD arıyorsan site site dolaşma! Akakçe'de piyasadaki tüm fiyatları karşılaştır, en ucuz fiyatı tek tıkla bul.
www.akakce.com
Bunun yanında Laptop'un içindeki HDD'yi de dediğim gibi CD ROM yerine takacağım.
Kingston KVR16LS11/4 4 GB DDR3 1600 MHz CL11 Notebook Bellek en iyi özellikleri ve gerçek kullanıcı yorumları uygun fiyatlarla n11'de. Kampanyalı ve uygun fiyatlarla satın al.
www.n11.com
Şu modeli de RAM olarak düşündüm. Bütçem çok fazla değil, yeni bilgisayar alamadığım için böyle güncellemeler yapıyorum.
Crucial 240GB BX500 Serisi Sata 6.0Gb/s 3D NAND SSD (Okuma 540MB / Yazma 500MB) fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da