Dizüstü bilgisayar, mikrofon algılamıyor

barisbardakci01

Hectopat
Katılım
18 Kasım 2020
Mesajlar
77
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. Bilgisayarımın modeli Gigabyte Aorus 15 BKF. Tek giriş Jack'a sahip bir bilgisayar. Bilgisayara herhangi bir mikrofon taktığımda bunu görmüyor ve taktığımda çıkan soruda mikrofon seçeneği yerine 2.bir kulaklık seçeneği çıkıyor. Realtek uygulamasında da durum ekteki gibidir. Yardımlarınızı bekliyorum.

Asıl amacım elektrogitar bağlamak. İşleyişi mikrofonlarla aynı.

Ses kartı almamı önermemenizi rica edeceğim. Önceki bilgisayarımda gitarı doğrudan defalarca kez bağladım fakat o bilgisayar çift jack girişine sahipti.
 

Dosya Ekleri

  • 17470737601086617615706924571251.jpg
    17470737601086617615706924571251.jpg
    74,6 KB · Görüntüleme: 21
Mevzu basit; jak girisinin empedans toleransi cok dusuk. O jaklar normal mikrofon ve kulakliklar icindir, normalde 600 ila 10k Ohm empedanslari bulunur. Sizin elektro gitariniz gibi enstrumanlari kullanabilmek icin Ohm empedansi 50k ila 100M arasinda olmasi lazim. Gitarin sinyali sizin daha anlayabileceginiz bir tabirle "fazla zayif oldugu icin" kullanamiyorsunuz. Empedans yuksek olabilir ama sinyal zayif. Onceki bilgisayarinizdaki jak girisi buyuk ihtimalle line-in ve out olarak ikiye ayriliyordu; biri mikrofon digeri kulaklik icin. O zamanda da anakartiniz ses cozucunuz Realtek ALC serisi bir seydi. Zira Realtek ALC serisinin line-in jaklari 10k, hatta bazilari 10k'dan daha yuksek Ohm degerlerine kadar empedans destegi sagliyordu.

Teknik bilgileri bir kenara birakip bu soruyu nasil cozeceginize gelirsek: Ses karti onermememize dair olan ricaniz ne yazik ki nafile. Donaniminiz yuksek empedans degerlerini okuyamiyor bu yuzden ekstra bir ses karti, donusturucu vesaire lazim. Size onerebilecegim buldugum en ucuz, guvenilir ve kompakt cozum Behringer UCG102'dir. Bir goz atin derim fiyati ortalama 1000 TL civari bir sey.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı