Dizüstü bilgisayar nasıl temizlenir?

doruk845

Kilopat
Daha fazla  
Yaklaşık 1-1.5 yıldır kullandığım dizüstü bilgisayarım iyice yavaşlamaya başladı. Kendim temizlemenin tehlikeli ve riskli olabileceğini düşündüm. Bir sıkıntı olur mu yoksa kendim temizleyebilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ah şu dizüstü bilgisayarlar. Garantisi duruyorsa yetkili servise yavaşlama şikayetinden götürmeyi deneyin, tozlanma şikayetini de dile getirmeyi unutmayın. Garantisi yoksa bilemiyorum.

İnternette örnek videolar incelerseniz çok fazla zorlanacağınızı sanmıyorum. Kendi dizüstü bilgisayarımı daima kendim temizleyip, termal macununu sürerdim.

Dizüstü bilgisayarın içini temizlemen gerekmiyor içinde toz alacak tek yer fan kısmıdır o yüzden fan sesi sorunlu çalışıyorsa veya soğutmuyor ise açıp temizlenebilir. Kendin açabilirsin ama dikkatli olursan basit bir iş, eğer bilgisayarının modeline göre arka kapaktan direk kasanın içine ulaşabiliyorsan çok güzel ve kolay ama kasan müsait değilse ve sökmen gerekiyorsa klavyenin altında flex kablo var çıkarken klipsleri açarak dikkatli bir şekilde çıkar ama sana tavsiyem işi bilenden yardım alman olacaktır. Yok ben açacağım diyorsan youtube'de videolar var izleyebilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de dizüstü bilgisayarların çok fazla açılmaması düşüncesindeyim. Buradaki bazı arkadaşların 3 ayda rutin kasa bakımı yapmalarını anlamsız buluyorum. Benim beş senedir temizlenmemiş Asus dizüstü bilgisayarım halen yükte 60 - 75 derece... Aldığım günden beri hiç temizlemedim. Isı şikayetiniz yoksa temizlik yapmak mantıksız. 3-4 yıl daha temizlik yapmadan kullanır sonra da emekliye çıkartıp yenisini alırım. Benim mantık budur. :D

Yaklaşık 1-1.5 yıldır kullandığım dizüstü bilgisayarım iyice yavaşlamaya başladı. Kendim temizlemenin tehlikeli ve riskli olabileceğini düşündüm. Bir sıkıntı olur mu yoksa kendim temizleyebilir miyim?
Bilgisayarınızın içini açarken kabloları nereye bağladığınızın ve vidaları nereye taktığınızın fotorafını çekin ki birleştirirken sorun yaşamayın.

O sürede çok fazla yavaşlaması normal değil, bence temizlikle de ilgisi yok güzelinden bir format atsan yeterli bence. Arada sırada bilgisayarın hiçbir yerini açmadan fan tarafını süpürgeyle çektirebilirsin [emoji846]

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı