Dizüstü bilgisayar oyun oynarken kapanıyor

mahebr

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, bilgisayarım oyun oynarken kapanıyor bunun ısıyla alakalı olduğunu düşündüm elle tutunca pek bir sıcaklık yok ve ekstra olarak soğutucu var yakın zamanda termal macununu yeniledim örnek olarak Valorant adlı oyunu oynarken 10-15 dakika sonra bilgisayarım hiçbir şey demeden direkt olarak kapanıyor. Normal bir şekilde 7/24 kullanabiliyorum fakat konu oyuna gelince kapanıyor.

League of Legends oynarken bilgisayarı ilk açtığımda 140-150 civarı bir FPS alıyorum fakat oyun süresi uzadıkça 50'ye kadar düşüyor ve ani FPS düşüşleri başlıyor. Windows'un kendi sıfırlamasını denedim fakat bir işe yaramadı güç seçeneklerindeki ayarlar ile de oynadım YouTube ve diğer platformları araştırdım fakat bir çözüm bulamadım eğer hatanın çözümünü bilen varsa ve yardımcı olursa çok memnun olurum teşekkür ederim 😊

Aşırı ısınmadığından emin olmak işlemci yük altındayken ısıları ölçün. Çeşitli cpu stress test programları var bu iş için kullanabilirsiniz.
Eğer aşırı ısınmadığı halde kapanıyorsa adaptörden yetersiz güç geliyor olabilir. Orjinal adaptör mü kullanıyorsunuz?

bunun ısıyla alakalı olduğunu düşündüm elle tutunca pek bir sıcaklık yok
Elinizle hissettiğiniz veya bilgisayarın kasasına yansıyan ısı gerçeği yansıtmıyor olabilir.

Belli bir oyun süresinden sonra FPS düşmesi, CPU veya GPU' nun ısınma sonucu frekansını düşürmesinden kaynaklanır. Oyun içi değerlerinizi MSI Afterburner ile paylaşırsanız daha kolay yardımcı olabiliriz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı