Dizüstü Bilgisayar Performans Düşme Sorunu

Canon

Kilopat
Daha fazla  
Önceden CS:GO oynarken çözünürlüğü düşürdüğümde FPS'im artıyordu. Şimdiyse çözünürlüğü düşürdüğümde FPS'im düşüyor. Yumuşatmadan diye düşünüyorum.

Örnek:

1024x768 +60 FPS (arada düşmeler oluyor)
800x600 +50 FPS (düşmeler pek yaşanmıyor)
640x400 +60 FPS (çok bozuk ve 1024x768 ile aynı performansı veriyor)

Neyden kaynaklı böyle?

Çeşitli oyunlarda çözünürlüğüm değişmiyor.

Arkadaşlar CS:GO'da çözünürlüğüm değişirken Fortnite, The Forest, Paladins gibi oyunlarda çözünürlüğüm hep 1920x1080 oluyor. Neyden kaynaklandığını çözemedim yardım edebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
FPS düşmeleri genelde sıcaklık sorunundan kaynaklanır. Malum yaz ayına geldiğimiz için ısınmayı bir kontrol etmeniz iyi olabilir.
Dostum bununla ne alakası var? Sıcaklık fps düşürür ama benim bahsettiğim başka bir şey. Sorunu çözdüm, ama bahsettiğim oyunlarda çözünürlüğüm değişmiyor neden?

Arada düşmeler oluyor dediğiniz için sıcaklığın yükselmesine bağlı olarak FPS drop girdiğini söylemek istedim. Anlayamadınız sanırım. Diğer sorun hakkında bilgim yok. Ekran kartı sürücüsü ile alakası olabilir. Yeni nesil oyunlarda da genelde bahsettiğiniz kadar düşük çözünürlük kullanamazsınız.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı