Rehber Dizüstü Bilgisayar Seçimi

Yazı bilmeyenler için gayet faydalı. Ama bence ekran kısmına NTSC ve sRGB değerleri ile ilgili bir bölüm ekleyin. Çoğu kişi bu değere bakmıyor ama mesela MSI’ın giriş orta seviye neredeyse tüm laptopları %45 NTSC. Yani gözden kaçan ama önemli bir özellik.

Merhabalar öncelikle, bayağı zamandır foruma aktif bakamıyorum o yüzden biraz geç cevap vermiş olacağım .
Ama bence ekran kısmına NTSC ve sRGB değerleri ile ilgili bir bölüm ekleyin.
Daha kavram olarak ekleyebileceğimi düşündüğüm birçok şey vardı fakat bu haliyle bile uzun olan yazıyı sadece temel bilgilere sahip olan veya onları öğrenmeye çalışan insanlar için daha karmaşık hale getirmek istemedim, bunu da şu mesajımda açıklamıştım:

Yazımda işlemci frekanslarını ve ekran kartı Watt değerlerini bile karıştırmadım mesela işin içine, halbuki bunlar bilen insanlar için gayet önemli etkenler olabiliyor. Fakat dediğim üzere inanıyorum ki daha ciddi amaçlar için bilgisayar alacak insanlar temel bilgilere sahip olduktan sonra fazlasına da kendisi erişmenin yolunu bularak en doğrusunu seçebilecektir veya Technopat'tan yardım almaya devam ederek yolunu bulabilecektir diye düşünüyorum.

Çok uzun yazmaya gerek yok.
GPU için TDP değeri.

İşlemci GPU size yetiyor mu?

Malzeme kalitesi ve soğutma.

SSD, RAM donanımlarının yeterliliği.

Pil aslen oyun oynayacak kişileri pek ilgilendirmiyor ama ofis alacaksanız lazım.

Ekran ise tamamen görüntü ve profesyonellik için.

Genel olarak amacınıza uygun modeli seçin ve bütçenizi planlayın.

Son olarak Monster alacaksanız kasa üreticisi: Clevo (berbat) Eluctrunics (Tulpar orta-iyi) MSI (yeni 25 serisi mükemmel).

Dediğiniz doğru fakat değindiğim en azından temel olan konuları tam açıklamaya çalışarak uzun yazdım biraz, birkaç kelimeyle bahsetmek gerekirse yazmış olduklarınız da gayet güzel bilgiler seçim yapacak birisi için. En azından terimleri bilip daha derin araştırabilirler.

Hocam ben forum içi gayet ilgileniyorum konularla makale bile yazıyorum.
Fark ettim hocam ellerinize sağlık, forumla içli dışlı olan biri için eksik olan çok şey var rehberde bana göre. Farkındayım çünkü asıl olarak ben bu yazıyı üniversitemin bir öğrenci komitesinin dergisi için yazdım fakat Technopat'a da temel ayırt edici bilgiler için girenler olursa yararlansın istedim. Yoksa Technopat'ın dizüstü bilgisayarlar sekmesinde güncel olarak bir gün içerisinde bile çok yararlı bilgiler dönüyor, benim de en çok mesajımın bulunduğu konudur .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…