Dizüstü bilgisayar sıcaklığı kaç olmalı?

• Konuyu başlatan Ezel
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 17.219

Ezel

Megapat
Daha fazla  
Evet arkadaşlar pc yi alalı 2 sene geçti... Toshıba satellite c855-1r5 laptopumun marka modeli....

Sistem boştayken yani sadece chorme acıktı sıcaklık değerleri şöyle:

Sistem yükteyken... Format factory ile video dönüştürürken ve full hd bir film izlerken gördüğüm en yüksek değerler... Şimdi oyunda dene dahi iyi olur derseniz pek oyun oynamam genelde film izler video işlerim...

Havalar ısıınca laptopu havada tutmak hava alan yerlerin rahat hava almasını sağlamak için alüminyumdan yapılmış soğutucu alacağım fan pek önemli değil rahat hava alsın yeterli benim için...
Görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Adsız.png
Adsız1.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Soğutucu almadan önce laptop'ın hava ızgaralarında birikmiş olabilecek tozların ve fanın iyice temizlenip termal macun yenilemesi yapılmalı. Soğutucu için de Zalman NC2000'i (pahalı olduğu doğru) öneririm. MSI GE60 ile sistem boştayken 7-8 derece, yükteyken 15 derece kadar sıcaklığı düşürüyor. Eğer laptop'ı hava girişlerini tamamen kapatacak şekilde çok fazla yumuşak zeminde kullanıyorsan bu soğutucu ile fark daha da artacaktır, belirttiğim değerler masa üzeri kullanımdaki değerlerdir.

Laptoplar için boşta 30-50 derece arası, yükte 85 dereceye kadar normaldir.

Soğutucu almadan önce laptop'ın hava ızgaralarında birikmiş olabilecek tozların ve fanın iyice temizlenip termal macun yenilemesi yapılmalı. Soğutucu için de Zalman NC2000'i (pahalı olduğu doğru) öneririm. MSI GE60 ile sistem boştayken 7-8 derece, yükteyken 15 derece kadar sıcaklığı düşürüyor. Eğer laptop'ı hava girişlerini tamamen kapatacak şekilde çok fazla yumuşak zeminde kullanıyorsan bu soğutucu ile fark daha da artacaktır, belirttiğim değerler masa üzeri kullanımdaki değerlerdir.

Laptoplar için boşta 30-50 derece arası, yükte 85 dereceye kadar normaldir.

Yaptığım ölçüm düz zaman zemin üzerinde... Laptopu koltuğun v.b. Şeyin üzerine koyarken fan bölümünü açıkta bırakmaya çok dikkat ediyorum... Macun yenilicem ama bu sıcaklık değerleri çokta anormal değil galiba.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemcinin boşta 67 derece, ekran kartının 54 derecede olması normal değil. (İlk fotoğraftaki sıcaklıkları farketmeden yazdığım yorum bu.)

Şu anda bendeki MSI GE60'ın boştaki sıcaklık değerleri; GPU 36, işlemci 42 derece. Sendekiler de normal.
Msi GE60 var bende de 6 yıl oldu, macununu yeni değiştirdim ama sistem boşta iken sıcaklıklar bu şekilde.. Arctic MX-4 macununu sürdüm. Nerde yanlış yaptım bilmiyorum..

Dosya Ekleri

• 4657.png
    4657.png
    32,7 KB · Görüntüleme: 233
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı