Dizüstü bilgisayara 4K monitör nasıl bağlayabiliriz?

Full Destekler dostum merak etme.

Bu arada full oyun oynamiyorsan 4K Monitor cok guzel oluyor. Hele 27 inc gibi bir boyutta alirsan eposta, excel, is vs kullanimlar icin sahane oluyor.

Ben de bir tane 4060 laptop var. O kadar oynamiyorum actigim zaman da 1080 veya 4k DLSS aciyorum gayet isimi goruyor. Tabii herkesin beklentisi farkli olabiliyor, o yuzden amaci oyun oynamak olanlara pek oneremem bu setupu :)

Guzel kardesim hic 2K OLED monitor kullandin mi? Hele 4K ips in yanina koydun mu? Lutfen ezbere konusma.

Asil OLED ekranlar browsing icin onerilmiyor. Oled fringing biraz arastir. Boyle ahkam kesme lutfen :)
RTX 4050 ile 4k kullanmak mantıklı değil, oyun oynamaya çalıştığında 1080p'de renderlayacak konu sahibi ve çamur gibi bir görüntü ortaya çıkacak. Arkadaşın 4k almasındaki amaç görsel kalite ise OLED çok daha önde. Ayrıca ahkam kesmenin ne demek olduğunu bildiğine dair şüphelerim var. İnsanlarda genelde 4k monitör de alsam oyun çözünürlüğünü 1080p yapar öyle oynarım ekran kartının yetmediği durumlarda gibi bir algı var. 1080p monitör'ün full hd performansını 4k monitör de verir sanıyorlar. Böyle bir yanlış anlaşılmanın önüne geçmek istedim.

RTX 4050 ile 4k kullanmak mantıklı değil, oyun oynamaya çalıştığında 1080p'de renderlayacak konu sahibi ve çamur gibi bir görüntü ortaya çıkacak. Arkadaşın 4k almasındaki amaç görsel kalite ise OLED çok daha önde. Ayrıca ahkam kesmenin ne demek olduğunu bildiğine dair şüphelerim var. İnsanlarda genelde 4k monitör de alsam oyun çözünürlüğünü 1080p yapar öyle oynarım ekran kartının yetmediği durumlarda gibi bir algı var. 1080p monitör'ün full hd performansını 4k monitör de verir sanıyorlar. Böyle bir yanlış anlaşılmanın önüne geçmek istedim.
Bu fark çok mu olur peki? Gerçekten çamur gibi mi olur?

Bu fark çok mu olur peki? Gerçekten çamur gibi mi olur?
Bu durum biraz kişisel ama teknik olarak 1080p çözünürlükte bir oyun native 1080p ekranda daha net ve daha az bulanık olur. 4k monitör 1080p'yi scale eder ayrıca pixel density düşer yani PPI (pixel per inch) düşer. Bunun da sebebi 4k monitörlerin ekran büyüklüğü. Ekran büyüyor fakat senin ekran kartının renderlardığı pixel adedi aynı kalıyor gibi düşün. Ekranın büyüdükçe artık bir inch'e daha az pixel tekabül ediyor. Deneme şansın varsa bir yerde veya arkadaşında önce denemen olası bir hayal kırıklığının önüne geçer. Buna çok da takılmam ben dersen tabi ki sorun olmaz, alınır.

Ben 3060 ile 2k kullanıyorum. 1080p'ye alınca çok değişiyor görüntü. Çözünürlük düşürmek yerine grafik ayarlarını kısıyorum genelde. Ayrıca çok garip geliyor, bazı oyunlarda 2k ile 1080p arasında 3-5 FPS fark ediyor. Ortalama 8-10 FPS değişiyor. DLSS çok iyi bir nimet. 2k+DLSS Balanced mükemmel ikili.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı