Dizüstü bilgisayara bellek takviyesi yapmak

gargantua

Hectopat
Arkadaşlar merhaba, bilgisayarımda 8 GB kapasiteli bir bellek bulunuyor. Resim 1'de paylaştım. Bazı programlarda sorun yaşadığım için, aynısından bulup "çift kanal" olayını gerçekleştirmek istiyorum.
Ancak bazı sorunlar var. Birincisi, bilgisayarı söküp içindeki belleğin tam özelliklerini ve kodlarını göremiyorum, çünkü garanti dışı kalması gibi bir durum var. İkincisi, internette "HMA81GS6AFR8N-UH SK Hynix" diye arattığımda ve çeşitli ürünlere baktığımda, kodlarında hep bir değişkenlik olduğunu görüyorum. Resim 2 ve 3'de paylaştım.
Ne dersiniz? Nasıl bir yol izlemeliyim çift kanal yapabilmem için?

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    11,6 KB · Görüntüleme: 34
  • 2.jpg
    2.jpg
    166 KB · Görüntüleme: 36
  • 3.jpg
    3.jpg
    215,4 KB · Görüntüleme: 36
Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun yaşamamak adına aynı RAM'in birebir aynısını bulmanız gerekiyor. Ya da bu RAM'i satıp 2 tane aynı 8 GB RAM almalısınız. Birbiriyle özellik olarak aynı fakat marka olarak farklı RAM takan arkadaşlarda sorun yaşamayan var ama sorun yaşayan çok daha fazla.

Part number UH ile biten kısmına kadar aynıysa bellek kontrolcüsüne kadar birebir aynı özelliğe sahip demektir. 2. el veya sıfır hma81gs6afr8n-uh bulabilirseniz tam uyumlu çalışır. N0 AC kısmının aynı olmasına gerek yok.

Sorun yaşamamak adına aynı RAM'in birebir aynısını bulmanız gerekiyor. Ya da bu RAM'i satıp 2 tane aynı 8 GB RAM almalısınız. Birbiriyle özellik olarak aynı fakat marka olarak farklı RAM takan arkadaşlarda sorun yaşamayan var ama sorun yaşayan çok daha fazla.
Benim de aklıma satıp, dual kit almak gelmişti. Çünkü, dedim ya şu kodları farklılık gösteriyor. Kimi 1600, kimi 1400 vs.
Part number UH ile biten kısmına kadar aynıysa bellek kontrolcüsüne kadar birebir aynı özelliğe sahip demektir. 2. el veya sıfır hma81gs6afr8n-uh bulabilirseniz tam uyumlu çalışır. N0 AC kısmının aynı olmasına gerek yok.

Bunu bilmiyordum, o zaman o kodların yani 1600 1400 gibi farklı olmasına bakmadan 8 GB alayım en iyisi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı