Dizüstü Bilgisayara Monitör Bağlama

• Konuyu başlatan Dark^^
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 734
D

Dark^^

Ziyaretçi
Merhaba, ben dizüstü bilgisayarıma monitör bağlamak istiyorum. Bunla ilgili birkaç sorum olacaktı;

1-Monitör bağlayınca ekran çözünürlüğü artar mı?

394976

2-Oyunlarda nasıl FPS değişikliği yaşarım?

Merhaba, ben dizüstü bilgisayarıma monitör bağlamak istiyorum. Bunla ilgili birkaç sorum olacaktı;

1-Monitör bağlayınca ekran çözünürlüğü artar mı?

Eki Görüntüle 394976

2-Oyunlarda nasıl FPS değişikliği yaşarım?

1-Monitöre bağlı.
2-Çözünürlük artarsa performans düşer.

Bağlayacağın monitörün çözünürlüğü ne ise o çözünürlükte görüntü alırsın haliyle.

Ekran kartının ne olduğuna bağlı olarak da muhtemelen çözünürlüğün arttığında performans kaybı yaşarsın. Ancak dediğim gibi, ekran kartının modeli ne?

Bağlayacağın monitörün çözünürlüğü ne ise o çözünürlükte görüntü alırsın haliyle.

Ekran kartının ne olduğuna bağlı olarak da muhtemelen çözünürlüğün arttığında performans kaybı yaşarsın. Ancak dediğim gibi, ekran kartının modeli ne?
2 ekran kartı mevcut. Biri intel graphics. Diğeri de budur.

Dosya Ekleri

• 1558039769496.png
    1558039769496.png
    146,9 KB · Görüntüleme: 47
Intel Graphics olan senin işlemcinin dahili GPU'su. Performans gösteren bir GPU değildir bunlar. Ekrana görüntü verir o kadar. 820m ekran kartınız maalesef düşük performanslı bir kart. Bende bizzat 940m var ve sizin yaptığınız gibi ekstra monitör ile kullanmışlığım oldu birkaç ay. Çözünürlüğü ise 1440x900 idi. Herhangi bir performans kaybı yaşadığımı dikkat etmediğim için bilemiyorum. Ancak GTA V oynamışlığım vardı. Performans kaybı yaşadığımı düşünmüyorum. Buradan yola çıkarak hareket edebilirsiniz. Ama önemli olan sizin monitörünüzün çözünürlüğü nedir onu bilmem gerek bir şey diyebilmem için. 1080p ise, performans kaybı yaşayacağın kesin. Fakat eğer oyun oynamıyorsan ya da düşük sistemlerde çalışabilen oyunlar oynuyorsan performans konusunda pek sıkıntı çekeceğini düşünmüyorum dostum.

Intel Graphics olan senin işlemcinin dahili GPU'su. Performans gösteren bir GPU değildir bunlar. Ekrana görüntü verir o kadar. 820m ekran kartınız maalesef düşük performanslı bir kart. Bende bizzat 940m var ve sizin yaptığınız gibi ekstra monitör ile kullanmışlığım oldu birkaç ay. Çözünürlüğü ise 1440x900 idi. Herhangi bir performans kaybı yaşadığımı dikkat etmediğim için bilemiyorum. Ancak GTA V oynamışlığım vardı. Performans kaybı yaşadığımı düşünmüyorum. Buradan yola çıkarak hareket edebilirsiniz. Ama önemli olan sizin monitörünüzün çözünürlüğü nedir onu bilmem gerek bir şey diyebilmem için. 1080p ise, performans kaybı yaşayacağın kesin. Fakat eğer oyun oynamıyorsan ya da düşük sistemlerde çalışabilen oyunlar oynuyorsan performans konusunda pek sıkıntı çekeceğini düşünmüyorum dostum.
Almayı düşündüğüm monitör bu.

Almayı düşündüğüm monitör bu.
1080p olduğu için performans düşüşü yaşarsın dostum. Ancak dediğim gibi, hangi yıl çıkmış oyunları oynadığın ile alakalı şeyler bunlar. Sistem istemeyen oyunlarda farketmez fakat az da olsa sistem isteyen oyunlarda FPS düşmesi yaşarsın.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı